ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019

Lettre à Théo

Το ντοκιμαντέρ «Επιστολή στον Θόδωρο Αγγελόπουλο» (Letter to Theo / Lettre à Théo) προβάλει η ΕΡΤ2 τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019, στις 23:45. Η σκηνοθέτις του ντοκιμαντέρ, Ελοντί Λελού, τονίζει χαρακτηριστικά: «Στο ντοκιμαντέρ αυτό, μιλώ στο φίλο μου, τον κινηματογραφιστή Θόδωρο Αγγελόπουλο. Μετά το δυστύχημα που τον πήρε από κοντά μας, επιστρέφω στην Ελλάδα και του μιλώ για την πατρίδα του, που αυτός μου γνώρισε. Σε κάθε γωνιά..
και μια ανάμνηση. Όλα θυμίζουν την αφοσίωσή του στην πατρίδα του, παντού μπροστά μου οι χαρακτήρες στις ταινίες του, χαμένοι ανάμεσα σε διάφορες ταυτότητες. Δημιουργώντας έναν διάλογο ανάμεσα στις σημερινές μου εικόνες και αυτές των ταινιών του, θέλω να δείξω πόσο οραματιστής ήταν. Πριν απ’ όλους, αυτός αισθάνθηκε τον ερχομό της τεράστιας οικονομικής και μεταναστευτικής κρίσης». Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος πέθανε στις 24 Ιανουαρίου 2012 σε δυστύχημα στο πλατό της τελευταίας του ταινίας «Η άλλη θάλασσα». Στην ταινία, που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, το θέμα ήταν το τραγικό πεπρωμένο των θυμάτων της ελληνικής κρίσης.
 info
«Επιστολή στον Θόδωρο Αγγελόπουλο»
(Letter to Theo / Lettre à Théo)
Ημερομηνία μετάδοσης: Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019, στις 23:45
Ντοκιμαντέρ, συμπαραγωγής Βελγίου-Ελλάδας 2018.
Σκηνοθεσία-σενάριο: Ελοντί Λελού.
Αφήγηση: Ιρέν Ζακόμπ.
Μουσική: Ελένη Καραΐνδρου.
Παραγωγή: Iota Production.
Συμπαραγωγή: ΕΡΤ Α.Ε., Blonde S.A., WIP.
Με την υποστήριξη του Media Developpement.
Διάρκεια: 64΄