ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019

Να σας θυμίσω τι είναι κυβέρνηση κουρελού;..

...και τι αποστάτες κ. Μητσοτάκη;

«Μιας και έχετε θράσος να μιλατε για κυβερνήσεις κουρελού να σας θυμήσω τι είναι κυβέρνηση κουρελού; Είναι η κυβέρνηση που στήσατε το 2012 αν και ήσασταν για 40 χρόνια εχθροί, που σε ένα βράδυ γίνατε φίλοι, διορίζοντας πρωθυπουργό έναν μη εκλεγμένο τεχνοκράτη αλλά όχι πολιτικό, χωρίς καμία λαϊκή νομιμοποίηση. Και έχετε το θράσος να μιλατε για..
κυβέρνηση κουρελού σε εμάς που κάνουμε το δημοκρατικό ενδεδειγμένο; Εσείς κ. Μητσοτάκη μιλάτε και για αποστάτες. Εσείς ειδικά λόγω οικογενειακής παράδοσης θα έπρεπε να είστε πιο προσεκτικός» είπε ο Αλέξης Τσίπρας ανεβάζοντας τους τόνους κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση επί της προτάσεως για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση.

«Γιατί ιστορικά ο όρος αυτός έχει καθιερωθεί για να περιγράψει την κίνηση βουλευτών που στηρίζουν τη κοινοβουλευτική πλειοψηφία να αποχωρήσουν από αυτήν προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα σχέδια των αντιπάλων της κυβέρνησης. Και όχι το αντίθετο» πρόσθεσε και υποστήριξε: «Αυτοί που ρίχνουν μια κυβέρνηση είναι ιστορικά οι αποστάτες όχι αυτοί που μένουν για να τη στηρίξουν να ολοκληρώσει το έργο της» συμπλήρωσε.

«Μιλάτε όμως και για ετερόκλητες συμμαχίες και για αθέμιτες μεταγραφές; Ποιοι; Εσείς που το τελευταίο διάστημα έχετε εγγράψει στη κοινοβουλευτική σας ομάδα όχι 1-2-3 αλλά τέσσερις βουλευτές από άλλα κόμματα; Τρείς βουλευτές από το Ποτάμι και έναν από την Ένωση Κεντρώων. Και μάλιστα η τελευταία σας μεταγραφή ήταν ένας από εκείνους που δήλωναν πόσο καλή είναι η Συμφωνία και πρέπει να υπερψηφιστεί» επισήμανε ο πρωθυπουργός.

«Δεν έχετε κανένα απολύτως δικαίωμα εσείς να κουνάτε το δάχτυλο στην Αριστερά και στον ΣΥΡΙΖΑ που όλα τα προηγούμενα χρόνια κινήθηκε με γνώμονα το συμφέρον του ελληνικού λαού. Σε μια παράταξη που πάντα με κάθε τρόπο και με οποιοδήποτε κόστος, τοποθετεί τη δημοκρατία πάνω από οποιαδήποτε άλλη υλική αξία στην πολιτική της διαδρομή. Και μιας και μίλησα για τη Δημοκρατία, δε μπορώ παρά να σταθώ στις αθλιότητες που ενορχηστρώνονται εδώ και μέρες, που με έκπληξη διαπιστωνω ότι δεν έχετε θάρρς να καταδικάσετε ίσως γιατίπεράσατε στο στάδιο να τις ενορχηστρώνεται. Αναφέρομαι στο πογκρόμ των επιθέσεων, των απειλών, των εκβιασμών, της τρομοκράτησης των βουλευτών που εκφράζουν τη πρόθεση να πράξουν το πατριωτικό τους καθήκον και ψηφίσουν με βάση τη συνείδησή τους. Πρακτικές μηχανισμών που θυμίζουν άλλες εποχές. ΕΪναι βαριά η ευθύνη του κ. Μητσοτάκη γιατί επιλέγει μέσα από την τύφλωση την αντιπολιτευτική να διχάσει τον ελληνικό λαό. Τις τελευταίες ημέρες συγκεκριμενοι συνάδελφοί σας στοχοποιήθηκαν. Οσοι έχουν εκφράσει την βούλησή τους να μείνουν σταθεροί στις απόψεις του να στηρίξουν την κυβέρνηση στοχοποιήθηκαν με απειλητικά μηνύματα. Η κα Παπακώστα με ενημέρωσε χθες ότι απειλείται με φωτογραφίες πολτοποιημένων κεφαλιών γυναικών. Γραμματέας της ΝΟΔΕ της ΝΔ ήταν αυτός που έστειλνε μαζικά μηνύματα κινητών τηλεφώνων βουλευτών και καλούσε τους οπαδούς της ΝΔ να στέλνουν απειλητικά μηνύματα».