ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019

Ηλεκτρονική επίθεση στην ιστοσελίδα του ρ/σ «Κόκκινο 105,5»

Ηλεκτρονική επίθεση δέχτηκε η ιστοσελίδα του ραδιοσταθμού «Στο Κόκκινο». Στη θέση της αναρτήθηκε ένα κείμενο γεμάτο απειλές και χαρακτηρισμούς, με χαρακτηριστικότερη φράση την περί «προδοτών» που η ιστορία τους επιφυλάσσει «αιωνία μνήμη».
"Οι τεχνικοί μας εργάζονται ώστε να αποκατασταθεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα η ζημιά που προκλήθηκε από την επίθεση, η οποία έρχεται σε συνέχεια μιας σειράς αντίστοιχων..
επιθέσεων και απειλών που υφιστάμεθα εδώ και μήνες. Παράλληλα η διοίκηση του «105,5 Στο Κόκκινο» θα κινηθεί αξιοποιώντας όλα τα εργαλεία που παρέχει η Πολιτεία για την προστασία του, αναφέρει σχετική ανακοίνωση του ραδιοσταθμού που σχολιάζει:
"Δεν μας εξέπληξε η επίθεση αυτή, καθώς συμπληρώνει το παζλ των απειλών που εκτοξεύονται κατά όσων πολιτικών και μη προσώπων υπερασπίζονται με επιχειρήματα την προοπτική επίλυσης της διαφοράς της Ελλάδας με την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας. Δεν έχουν περάσει, άλλωστε, παρά λίγες ημέρες από όταν βουλευτές και υπουργοί έχουν καταγγείλει αντίστοιχες απειλές εναντίον τους.
Η ευθύνη βαραίνει ξεκάθαρα όσους υποδαυλίζουν τη μισαλλοδοξία, όσους παρακινούν και υποκινούν σκοτεινές δυνάμεις να δράσουν ενάντια σε όσους υπερασπίζονται την φιλία των λαών στα Βαλκάνια, όσους δεν λαμβάνουν ξεκάθαρη θέση ενάντια στα κηρύγματα μίσους και τις απειλές κατά της ζωής συμπολιτών μας.
Ο «105,5 Στο Κόκκινο» πιστός στη δημοσιογραφική δεοντολογία θα συνεχίσει χωρίς αμφιταλαντεύσεις να ενημερώνει την κοινωνία χωρίς να υπολογίζει απειλές και εκβιασμούς".
Ν. Σβέρκος: Ούτε το wikipedia δεν ανοίγουν αυτοί οι "μακεδονομάχοι";

Την επίθεση σχολιάζει μέσω social media και ο διευθυντής του σταθμού, Νίκος Σβέρκος, αναδεικνύοντας και την κωμικοτραγική διάσταση της υπόθεσης:
"Σήμερα το πρωί κάποιος με το ψευδώνυμο «Καπετάν Άγρας» έριξε την ιστοσελίδα μας www.stokokkino.gr, έκανε διάφορες σοβαρές ζημιές και ανάρτησε πατριδοκάπηλα απειλητικά μηνύματα.
Πέραν όλων των άλλων, το κωμικοτραγικό της όλης υπόθεσης είναι πως για τον Καπετάν Άγρα έχει γραφτεί το παρακάτω μοιρολόι στα μακεδονίτικα!
«Νέμας μάικα, ζλάτνο τσέτνο, να τα πλάτσι;
Νέμας σέστρα, ντα τα ζάλια;
Κάκβα ιζλαζάγια;
Κάκβα ντονισέα ντα βα ουμπέσατ να ουρέχουτ;
Ντα βα ντόνσατ να τσούζντι μέστου,
τσούζντι μάικι ντα βα πλάκατ,
τσούιντι σέστρι ντα βα ρέντατ»
Ο «Καπετάν Άγρας» φέρεται μάλιστα να έχει εμπνεύσει την Πηνελόπη Δέλτα να γράψει τα «Μυστικά του Βάλτου». Στο έργο της η Πηνελόπη Δέλτα έγραφε:
«Ήταν ένα κράμα όλων των βαλκανικών εθνοτήτων τότε η Μακεδονία. Έλληνες, Βούλγαροι, Ρουμούνοι, Σέρβοι, Αλβανοί και Μουσουλμάνοι, ζούσαν φύρδην μίγδην κάτω από το βαρύ ζυγό των Τούρκων. Η γλώσσα τους ήταν η ίδια, μακεδονίτικη, ένα κράμα και αυτή από σλαβικά και ελληνικά, ανακατωμένα με λέξεις τούρκικες. Όπως και στα Βυζαντινά χρόνια, οι πληθυσμοί ήταν ανακατωμένοι τόσο, που δύσκολα χώριζες Έλληνα από Βούλγαρο – τις δύο φυλές που κυριαρχούσαν».
Μα καλά, ούτε το wikipedia δεν ανοίγουν αυτοί οι «μακεδονομάχοι»;".