ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019

Παρέμβαση εκπαιδευτικών στο δελτίο της ΕΡΤ

ΕΡΤ: Αδικαιολόγητη η εισβολή  στο στούντιο

Αναταραχή προκλήθηκε χθες βράδυ στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ όταν ομάδα 50 αναπληρωτών εκπαιδευτικών μπήκε στο Ραδιομέγαρο, με αποτέλεσμα να διακοπεί η μετάδοση. Οι εκπαιδευτικοί ζήτησαν να προβάλουν το μήνυμά τους στον «αέρα», αντιδρώντας στο νέο..
σύστημα διορισμών.
Η παρέμβαση έγινε λίγο μετά την έναρξη του κεντρικού δελτίου. Την ώρα που ο πολιτικός συντάκτης Γιάννης Φασουλάς μετέδιδε ρεπορτάζ για το παρασκήνιο της συνάντησης Τσίπρα-Καμμένου άρχισαν να ακούγονται δυνατά βρόντοι, σαν χτυπήματα στην πόρτα.
Στη συνέχεια η παρουσιάστρια του δελτίου, Αντριάννα Παρασκευοπούλου αναγκάστηκε να διακόψει τον δημοσιογράφο και πέρασε εκτάκτως σε διαφημίσεις, ενώ για λίγη ώρα έπαιζε η εκπομπή «Σαν σήμερα».  Επειτα από διαπραγματεύσεις η ΕΡΤ διέθεσενστους εκπαιδευτικούς άλλο χώρο από τον οποίο διατύπωσαν όσα είχαν να πουν, τα οποία και προβλήθηκαν ζωντανά, όπως και η διαδήλωσή τους στα Προπύλαια την Παρασκευή το μεσημέρι.
Ο εκπρόσωπος ξεκίνησε καταγγέλλοντας την ΕΡΤ ότι, παραβαίνοντας την αρχή δεοντολογίας, δεν παρουσίασε τους χιλιάδες διαδηλωτές στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και σε όλη τη χώρα, που ζητούν μόνιμους διορισμούς. Επίσης κατήγγειλαν ότι η ΕΡΤ δεν έδειξε ούτε την αστυνομική καταστολή που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό διαδηλωτών, παρά μόνον προέβαλε μεμονωμένα επεισόδια.
Μεταξύ άλλων, υπογράμμισε ότι οι αναπληρωτές καθηγητές θέλουν να ενώσουν τις φωνές τους με όλους τους εργαζόμενους, αλλά και τη νεολαία, ενώ κάλεσαν σε νέα κινητοποίηση στα Προπύλαια, τη Δευτέρα, στις 13.30.

 

Τι λέει η ΕΡΤ

Σχετικά με το συμβάν η ΕΡΤ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:
«Η ελληνική δημόσια τηλεόραση, από δημοκρατικό καθήκον και από καθήκον ελεύθερης και πλουραλιστικής ενημέρωσης, προβάλλει πάντοτε τις διεκδικήσεις των εργαζομένων και τις κινητοποιήσεις τους. Η ΕΡΤ πρόβαλε στις 11.1.2019, ζωντανά, την πορεία των αναπληρωτών εκπαιδευτικών από τα Προπύλαια, και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ 1 πρόβαλε βίντεο με τα αιτήματα και τις διαμαρτυρίες τους και ρεπορτάζ από την πορεία τους. Το ίδιο βίντεο προβλήθηκε και στα κεντρικά δελτία ειδήσεων της ΕΡΤ 2 και της ΕΡΤ 3.
Σήμερα, κατά την διάρκεια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ εισέβαλε ομάδα εκπαιδευτικών με σκοπό να καταλάβει το στούντιο και να διακόψει το δελτίο ειδήσεων. Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ υπερασπίστηκαν αποτελεσματικά την ελεύθερη δημόσια τηλεόραση και απέτρεψαν την εισβολή αυτή.
Η ΕΡΤ τους διέθεσε άλλο χώρο από τον οποίο διατύπωσαν όσα είχαν να πουν, τα οποία και προβλήθηκαν ζωντανά, όπως και η διαδήλωσή τους στα Προπύλαια την Παρασκευή το μεσημέρι. Μετά από αυτό οι εισβολείς έφυγαν.
Η εισβολή ήταν απολύτως αδικαιολόγητη. Μπορούσε να είναι πλήγμα για την δημόσια τηλεόραση και την ΕΡΤ και δεν προσέθεσε απολύτως τίποτε στην ενημέρωση για τα αιτήματα των εκπαιδευτικών.
Η διοίκηση της ΕΡΤ συγχαίρει τους εργαζόμενούς της, που, όπως και σε άλλες μαύρες εποχές, υπερασπίσθηκαν το κύρος και την τιμή της ελεύθερης δημόσιας τηλεόρασης.»