ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019

Θα γυρίσει μπούμερανγκ η ψήφος Δανέλλη;

Δηλώσεις πολιτικών στο Πρώτο Πρόγραμμα

Τεράστιο ολίσθημα του Κυριάκου Μητσοτάκη να συγκρίνει τον Σπαντιδάκη με το ναύαρχο Αποστολάκη. Πρόκειται για μια μεγάλη βεβήλωση της ελληνικής ιστορίας αλλά και βεβήλωση όλων των έντιμων αξιωματικών, δήλωσε ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος..
της ΝΔ, Ευάγγελος Αντώναρος στο Πρώτο Πρόγραμμα και στους Θάνο Σιαφάκα και Γιώργο Νερούτσο. Σε ό,τι αφορά το νέο κόμμα στο χώρο της κεντροδεξιάς ο κ. Αντώναρος δήλωσε παρών για τις ευρωεκλογές του Μαίου, ενώ αποκάλυψε ότι η επίσημη ανακοίνωσή του θα γίνει μέσα στον Φεβρουάριο. «Είμαι σε πολλές συζητήσεις με πρώην υπουργούς, αλλά και μεσαία στελέχη που έχουμε τις ίδιες απόψεις», είπε χαρακτηριστικά.

Χρήστος Μαντάς – κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, ΣΥΡΙΖΑ
Δεν θα είμαστε ικανοποιημένοι αν περάσει η συμφωνία των Πρεσπών με 148 ή 149 ψήφους, διότι είναι πολύ σημαντικό και για τις δυο χώρες να έχει μια ισχυρή πλειοψηφία, τουλάχιστον με 151 ψήφους, δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μαντάς στο Πρώτο πρόγραμμα και στους Μαρία Γεωργίου και Βαγγέλη Παπαδημητρίου. Ερωτηθείς για το αν η ψήφος Δανέλλη γυρίσει μπούμερανγκ σε ό,τι αφορά τη συμφωνία των Πρεσπών και ποια θα είναι η στάση του ΠΟΤΑΜΙΟΥ στο θέμα ο κ. Μαντάς εκτίμησε ότι το ΠΟΤΑΜΙ διακρίνεται πάντα από μια συνέπεια σε τέτοια κρίσιμα θέματα, την οποία πιστεύω ότι θα διατηρήσει.

Μίλτος Κύρκος – ευρωβουλευτής, το Ποτάμι
 Το Ποτάμι δεν έχει καμία πολιτική δικαιολογία να μην ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, δήλωσε στη Φωνή της Ελλάδας και στους Θάνο Σιαφάκα και Γιώργο Νερούτσο ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού Μίλτος Κύρκος. Οτιδήποτε άλλο μας προσβάλλει. Η συμφωνία είναι πολύ σημαντική για να υποκύψουμε σε δεύτερες σκέψεις και πιέσεις, σημείωσε.

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος – βουλευτής, Κίνημα Αλλαγής

Αυτή η συμφωνία των Πρεσπών είναι μια κακή λύση για αυτό και δεν την στηρίζουμε. Δεν ξέρω κάποιον από εμάς στην Δημοκρατική Συμπαράταξη που θα ψηφίσει υπέρ της συμφωνίας, δήλωσε ο βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος στο Πρώτο πρόγραμμα και στους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου. Σε ό,τι αφορά αν θα τεθεί θέμα κομμματικής πειυθαρχίας για τη συμφωνία ο βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ επεσήμανε ότι είναι κάτι που θα το αποφασίσει η ΚΟ ομάδα του κόμματος και οφείλουν όλοι να σεβαστούν την όποια απόφαση.

Νίκος Μωραϊτης – βουλευτής, ΚΚΕ
Είναι καταδικαστέες τέτοιες ενέργειες (απειλητικών μηνυμάτων) που έχουν στόχο να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο απο τα μεγάλα προβλήματα, αλλά νομίζω ότι δεν μπορούν να επηρεάσουν τη γνώμη των βουλευτών. Δεν τρομοκρατούνται οι βουλευτές από τέτοια μηνύματα και είναι στην κατεύθυνση καθαρά του αποπροσανατολισμού και έτσι πρέπει να αντιμετωπιστούν, δήλωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Μωραΐτης στο Πρώτο πρόγραμμα και στους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου. Το ΚΚΕ δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, επανέλαβε ο βουλευτής του ΚΚΕ.

Αριστείδης Φωκάς – βουλευτής, ΑΝΕΛ
Θα είμαι παρών στο συλλαλητήριο της Αθήνας για την Μακεδονία, δήλωσε ο βουλευτής Αριστείδης Φωκάς που από χθες ανήκει στην ΚΟ των ΑΝΕΛ στο Πρώτο πρόγραμμα και στους Θάνο Σιαφάκα και Γιώργο Νερούτσο. Θα πρέπει να πείσουμε και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που εκλέγονται στην Μακεδονία να μην υπερψηφίσουν τη συμφωνία των Πρεσπών, ανέφερε χαρακτηριστικά.