ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2019

ΣΚΑΪ: αποφασίζουν για συνέχιση ή όχι της απεργίας

Ματίνα Παπαχριστούδη: Αν θέλει ο ΣΚΑΪ να βγάλει δελτίo, ας πάρει πίσω τις απολύσεις

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ, της ΕΤΙΤΑ, της ΕΤΕΡ και της ΕΣΠΗΤ αποφάσισαν την κήρυξη στάσης εργασίας όλων των δημοσιογράφων, των διοικητικών υπαλλήλων και τεχνικών τηλεόρασης και ραδιοφώνου, που εργάζονται..στον Τ/Σ «ΣΚΑΪ», τον Ρ/Σ «ΣΚΑΪ 100,3» και στην ιστοσελίδα «skai.gr» από τις 16:30 έως τις 18:00 σήμερα Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2019, προκειμένου να διεξαχθεί συνέλευση των εργαζομένων για τα καίρια εργασιακά τους θέματα. Δηλαδή για τις πρόσφατες μαζικές απολύσεις και για το εαν θα συνεχίσουν την απεργία ή όχι. Η οποία απεργία έχει ανασταλεί λόγω των πολιτικών εξελίξεων...
Χθες Κυριακή, όπως διαβάζουμε στο μπλογκ της Ανασυγκρότησης η εκπρόσωπος της «Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή» Ματίνα Παπαχριστούδη έστειλε επιστολή στα μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ στην οποία αναφέρει:
«Συνάδελφοι,
Ενημερώθηκα πως καλείται έκτακτο ΔΣ και έκτακτη γενική συνέλευση εργαζομένων του ΣΚΑΙ για σήμερα Κυριακή το μεσημέρι. Αιτία ότι υπάρχουν πολιτικές εξελίξεις (παραίτηση Καμμένου) και ζητείται (;) να βγει δελτίο ειδήσεων.
Καταρχήν από ποιούς ζητείται κάτι τέτοιο; Ήταν γνωστές οι πολιτικές εξελίξεις και οι εργαζόμενοι του ΣΚΑΪ που βρέθηκαν χθες μαζικά (τους ευχαριστήσαμε κιόλας ως ΔΣ για αυτό) στην ΕΣΗΕΑ, τις γνώριζαν. Όπως γνώριζαν και τους κινδύνους για σπάσιμο της απεργίας, για αυτό και ζήτησαν στήριξη.
Όπως επίσης γνωρίζουμε όλοι μας, δεν είναι όλοι στο ΣΚΑΪ υπέρ της απεργίας. Αντί λοιπόν να καλέσουμε για μεγαλύτερη περιφρούρηση της απεργίας, τώρα που ο εργοδότης θέλει πάση θυσία να βγει στον αέρα, αντί να σκληρύνουμε τη στάση μας, βάζοντας μπροστά τα συμφέροντα των εργαζομένων και διεκδικώντας το σταμάτημα των απολύσεων και την επαναπρόσληψη των απολυμένων, καλούμε να ...ξανακούσουμε τους εργαζόμενους!
Το ανώτερο συνδικαλιστικό όργανο δηλαδή επιχειρεί να επιρρίψει την ευθύνη της συνέχισης ή μη της απεργίας σε εργαζόμενους οι οποίοι τρομοκρατούνται, εκβιάζονται, απειλούνται και απολύονται.
Ως εκπρόσωπος της «Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή» επισημαίνω πως είναι απαράδεκτη αυτή η τακτική, καλώ τα μέλη του της ΕΣΗΕΑ να επαναβεβαιώσουν την απεργία στο ΣΚΑΪ, να καλέσουν και να καλύψουν τους συναδέλφους δημοσιογράφους που αποφάσισαν να κινητοποιηθούν ενάντια στην «ατιμωτική» συμπεριφορά της εργοδοσίας και της διοίκησης, να απομονώσει τους πρόθυμους σε απεργοσπασία.
Αν θέλει ο ΣΚΑΪ να βγάλει δελτίο σήμερα, ας πάρει πίσω τις απολύσεις, κι ας σταματήσει να αντιμετωπίζει τους εργαζόμενούς του ως ... «χαλασμένα πληκτρολόγια». Είναι τόσο απλό.
Ματίνα Παπαχριστούδη,
εκπρόσωπος της «Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή
»