ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019

Γιατί κλείνουν παγκοσμίως τα γυναικεία περιοδικά;

Στα τέλη Νοεμβρίου, η αμερικάνικη έκδοση του Glamour κατέληξε στην ίδια απόφαση με τόσα άλλα γυναικεία περιοδικά στους καιρούς μας: Μετά από 80 χρόνια παρουσίας σε κουτιά αλληλογραφίας, περίπτερα και πρακτορεία τύπου, ανακοίνωσε ότι σταματά τη μηνιαία του έκδοση με τελευταίο τεύχος αυτό του τρέχοντος μηνός (Ιανουαρίου).
Η «μετάβαση στην ψηφιακή..
έκδοση» είναι πλέον οριστική και γι' αυτόν τον ιστορικό τίτλο. Η Teen Vogue, η «εφηβική» εκδοχή της διάσημης «βίβλου της μόδας» έχει χαθεί από τα ράφια από το 2017 ήδη ενώ το Seventeen –ο πάλαι πότε απόλυτος οδηγός lifestyle για τα κορίτσια του γυμνασίου ανά την υφήλιο– έχει ανακοινώσει ότι σποραδικά μόνο θα κυκλοφορεί κάποια ειδικά τεύχη.
Τα ζωνάρια για την βιομηχανία των περιοδικών εν γένει, έχουν σφίξει εδώ και χρόνια λόγω περιορισμού της αναγνωσιμότητας, διαφημιστικής ένδειας και υψηλού κόστους παραγωγής και τα περισσότερα προσπαθούν απλά να κατοχυρώσουν μια θέση στη χαοτική αγορά του Ίντερνετ.
- πηγή: lifo.gr