ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2019

Τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα ΙΧ «κέρδισαν» το 2018

Τελικά το 2018 οι Έλληνες καταναλωτές επέλεξαν να αγοράσουν περισσότερα εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα αντί για καινούρια κυρίως λόγω χαμηλότερου κόστους και όχι επειδή δεν θέλουν να αποκτήσουν καινούρια οχήματα.
Από την άλλη μεριά η έλλειψη τραπεζικού δανεισμού αλλά και το «μαύρισμα» στον Τειρεσία οδηγεί.. πάρα πολλούς σε εμπορίες μεταχειρισμένων που πουλάνε τα αυτοκίνητά τους με γραμμάτια.
Εδώ ωστόσο χρειάζεται μεγάλη προσοχή καθώς πάρα πολλοί επιτήδειοι έμποροι εκμεταλλευόμενοι την οικονομική κρίση πουλάνε «σαπάκια» με γυρισμένα χιλιόμετρα σε ανυποψίαστους καταναλωτές με την συγκεκριμένη μέθοδο και αντί για ευκαιρίες οι νέοι ιδιοκτήτες επωμίζονται με επιπλέον χιλιάδες ευρώ που προέρχονται από τις επισκευές των οχημάτων τους.
Ειδικότερα οι πωλήσεις εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων το 2018 σημείωσαν αύξηση 43,4% και ανήλθαν σε 59.201 μονάδες έναντι 41.286 οχημάτων το 2017 παρά το γεγονός πως οι εκτελωνισμοί με μειωμένο Τέλος Ταξινόμησης για τα νέα σε ηλικία μεταχειρισμένα εξαιτίας ήταν ελάχιστοι καθώς το υπουργείο Οικονομικών δεν είχε ψηφίσει τη σχετική τροπολογία.
- από ρεπορτάζ του Γιώργου Κ. Ανδρή στο movenews - ολόκληρο ΕΔΩ