ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019

«Έλεος με την σπέκουλα και τη λάσπη!»

«Το θέμα δεν είναι προσωπικό, αλλά αφορά πολλούς. Απλά εγώ βγαίνω μπροστά ως επιλογή, διότι τις τελευταίες μέρες έχει ξεφύγει η κατάσταση. Εάν εκφράζεις άλλη άποψη αρχίζει ορυμαγδός επιθέσεων από συγκεκριμένα κέντρα. Ε, αυτό θα σπάσει με τα εργαλεία της κείμενης νομοθεσίας. Μην γίνουμε ζούγκλα στο δρόμο για τις εκλογές». ‬
Τα παραπάνω έγραψε στο fb ο δημοσιογράφος του ΒΗΜΑΤΟΣ..
Αρης Ραβανός που προηγουμένως είχε ξεκαθαρίσει πως εάν αποφάσιζε να πολιτευτεί θα το δήλωνε ευθέως και θα άφηνε την ταυτότητα της ΕΣΗΕΑ στην άκρη. Συγκεκριμένα ο Α. Ραβανός έγραψε:

Η ανοχή έως εδώ. Η καθεμία και ο καθένας μπορεί να εκφράζει σε πολιτισμένα πλαίσια τη διαφωνία του. Δημοκρατία εξάλλου έχουμε. Όμως είναι άλλο να αναρτώνται υβριστικά και προσβλητικά σχόλια για τις απόψεις που εκφράζω που μπορεί - προφανώς και λογικό είναι- να μην αρέσουν σε όλους. Κατά τη διάρκεια της 20ετους διαδρομής μου στη δημοσιογραφία ουδείς αμφισβήτησε το ήθος και την επαγγελματική μου επάρκεια. Πορεύτηκα και πορεύομαι με βάση τις αρχές της δημισιογραφίας και με ηθικους κώδικες, ίσως ξένους σε πολλούς. Λάθη προφανώς έκανα και κάνω αλλά ποτέ -όσο και εάν δεν γίνεται πιστευτό- δεν έγιναν σκόπιμα ούτε οι κινήσεις μου ήταν στα πλαίσια πολιτικών παίγνιων διαφόρων. Εγώ εάν αποφάσιζα να πολιτευτώ θα το δήλωνα ευθέως και θα άφηνα την ταυτότητα της ΕΣΗΕΑ στην άκρη. Μόνος γνώμονας οι αρχές και οι αξίες και η συνείδησή μου. Επειδή όλα έχουν και ένα όριο και ξεφεύγουν από τα πλαίσια της λελογισμένης κριτικής από εδώ και πέρα θα αξιοποιηθούν όλα τα εργαλεία που μου παρέχει η κείμενη νομοθεσία. Άρα, προσβλητικά και συκοφαντικά σχόλια -ακόμα και τηλεφωνήματα μεσω διαφόρων εφαρμογών- θα πηγαίνουν στις αρμόδιες αρχές και θα γίνονται, μετά τις απαραίτητες ταυτοποιήσεις. Πολιτική κριτική ναι με επιχειρήματα, αλλά όχι υβρεολόγιο.
 Ο Α. Ραβανός αναφέρθηκε και στην συνεργασία του με την ΕΡΤ τονίζοντας:
«Τέλος η σπέκουλα από διαφόρους και με την παρουσία μου στην ΕΡΤ. Εάν θέλουν οι διάφοροι βαλτοί από συγκεκριμένα κέντρα ας κάνουν κριτική για το περιεχόμενο της δημοσιογραφικής μου παρουσίας και αν τηρώ ή όχι τον κώδικα δεοντολογίας και τις αρχές της δημοσιογραφίας. Ο καθένας έχει τη διαδρομή του, μικρή ή μεγάλη. Είμαι ελεύθερος επαγγελματίας με δηλωμένα όλα τα χρήματα που αμοίβομαι. Στην ΕΡΤ, όπου εργάστηκα και την περίοδο 2003-2009 ως αρχισυντάκτης πολιτικής εκπομπής, έχω εβδομαδιαία πολιτική εκπομπή ως συνεργάτης εταιρείας εξωτερικών παραγωγών με σύμβαση συγκεκριμενης διάρκειας και με αμοιβές πάρα πολύ χαμηλά (σ.σ. μην αναγκαστώ να κάνω συγκρίσεις με το παρελθόν γιατί θα είναι δυσάρεστο για πολλούς). Επίσης, καθημερινά 6:40-7:10 πμ ιδία βουλήση και χωρίς να είναι συμβατική μου υποχρέωση συμμετέχω στην Πρώτη Είδηση για σχολιασμό των πρωτοσέλιδων των εφημερίδων. Έλεος με την σπέκουλα και τη λάσπη!!!»