ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Παρουσίασαν σύμφωνο-έκτρωμα για το χρέος στο Eurogroup

Το απέρριψαν Ελλάδα, Γαλλία και Ιταλία

Ένα σχέδιο συμφωνίας -“έκτρωμα” για ελάφρυνση του χρέους, έφεραν, σύμφωνα με πηγές στις Βρυξέλλες, χθες βράδυ στην αίθουσα του Eurogroup, Σόιμπλε, Τόμσεν και Ρέγκλινγκ, το οποίο φυσικά και απορρίφθηκε ασμένως, όχι μονον από την ελληνική πλευρά αλλά και από την Ιταλία (που βλέπει τα δικά της να… έρχονται) και την Γαλλία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, επιφυλακτική με το σχέδιο ήταν και η ισπανική πλευρά. Πιο συγκεκριμένα γύρω στις 9 ώρα Ελλάδας και ενώ η συνεδρίαση κρατούσε ήδη πολλές ώρες (από τις 4.30′ ) ο.. Σόιμπλε, ο Νταισελμπλουμ και ο Ρεγκλινγκ αποχώρησαν σε άλλη αιθουσα όπου για περίπου 2 ώρες συνετασσαν σε κείμενο ένα προσχέδιο ελάφρυνσης του χρέους μαζί με τον Πολ Τόμσεν.
Κατά τις 11 το βράδυ επέστρεψαν στην κεντρική αίθουσα όπου έβαλαν στο τραπέζι ένα σχέδιο-έκτρωμα, απόλυτα “θολό” ως προς τα μέτρα το τρόπο εφαρμογής τους αλλά και τον χρονικό ορίζοντα, ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, ενώ ταυτόχρονα γινόταν αναφορές για δεσμευτικές ρήτρες για την ελληνική πλευρά σε βάθος δεκαετιών μετα την λήξη του προγράμματος.
Φυσικά το σχέδιο δεν μπήκε ποτέ σε σοβαρή διαπραγμάτευση παρα τις πιέσεις του Νταισελμπλουμ και μερικών ακόμα ΥπΟικ, αφού τόσο η ελληνική πλευρά όσο και η Ιταλία και η Γαλλία αντέδρασαν εντονα απορρίπτοντάς το ακόμα και ως βάση συζήτησης…

- από το thefaq.gr