ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Λευκές σελίδες...

Με λευκές σελίδες κυκλοφόρησε η τουρκική εφημερίδα Sözcü μετά τις συλλήψεις δημοσιογράφων της από το καθεστώς Ερντογάν.
Το «λευκό» φύλλο του Σαββάτου έγραφε κάτω από το λογότυπο «19 Μαΐου, ειδική έκδοση ελευθερίας τύπου» και ήταν μια ένδειξη διαμαρτυρίας μετά τα εντάλματα σύλληψης εναντίον του ιδιοκτήτη και τριών από τους εργαζομένους της, για σχέσεις με το κίνημα του Γκιουλέν.
Συγκεκριμένα, η τουρκική αστυνομία εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για τον ιδιοκτήτη της εφημερίδας, Μπουράκ Ακμπέι, τον δημοσιογράφο Γκιοκμέν Ουλού, αλλά και τα στελέχη Μέλντα Ολγκούν και Γιόνκα Καλέλι.
H Sözcü,το όνομα της οποίας σημαίνει «Eκπρόσωπος», είναι μία από τις δημοφιλέστερες..
εφημερίδες της Τουρκίας και εμφανίζεται επικριτική έναντι της κυβέρνησης υποστηρίζοντας τον κοσμικό χαρακτήρα του τουρκικού κράτους.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξέφρασε την περασμένη Παρασκευή την ανησυχία της σχετικά με την στοχοποίηση της εφημερίδας. Όπως δήλωσε η εκπρόσωπος της Ε.Ε. Μάγια Κοσίγιανιτς: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανησυχεί για την αστυνομική επιχείρηση που έλαβε χώρα σήμερα στην Κωνσταντινούπολη με στόχο δημοσιογράφους της καθημερινής εφημερίδας Sözcü και των υπαλλήλων της, αλλά και για την επιλεκτική και αυθαίρετη εφαρμογή της αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας, η οποία έχει σοβαρό αντίκτυπο στην ελευθερία της έκφρασης».
Σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε από την τουρκική Ένωση Δημοσιογράφων, υπολογίζεται πως περίπου 123 δημοσιογράφοι έχουν φύγει από τη χώρα, ενώ 159 βρίσκονται στη φυλακή.