ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Η ξεφτίλα των πανηγυριστών

Γράφει ο Τάσος Παππάς
 
Μεγάλες και υπεράνω υποψίας για κλίση προς τον ευρωσκεπτικισμό εφημερίδες, όπως η Λε Μόντ και η Ελ Παΐς, σχολιάζοντας το ναυάγιο στο χτεσινό Eurogroup ρίχνουν την ευθύνη στους καπεταναίους, δηλαδή στο Βερολίνο και το Δ.Ν.Τ.
Μεγάλες και υπεράνω υποψίας για ροπή προς τον αριστερό ριζοσπαστισμό γερμανικές εφημερίδες (Ντι Βέλτ, ΤΑΖ, SZ) ασκούν κριτική στον Βόλφανγκ Σόιμπλε για την ανελαστική στάση του.
Μόνον εδώ δημοσιολόγοι της συμφοράς, κόμματα της αντιπολίτευσης και αντιλαϊκιστές παντός καιρού, δεν κρύβουν τη χαρά τους επειδή η Ελλάδα δεν πήρε αυτά που προσδοκούσε,.. υποστηρίζοντας πως για όλα φταίει η ελληνική κυβέρνηση.
Οι ανόητοι φανατικοί που έχουν παίξει τα ρέστα τους στο χαρτί Σόιμπλε πιστεύουν ότι αν πέσει η κυβέρνηση και έρθουν στα πράγματα αυτοί που κατέστρεψαν τη χώρα και έφεραν τα μνημόνια θα αλλάξει η γραμμή Σόιμπλε και θα γίνει πιο ευνοϊκή για την Ελλάδα.
Ξεχνούν οι άφρονες ότι ανάλογα γυμνάσια έκανε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών και στην κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου η οποία κάθε άλλο παρά δύστροπη και εχθρική ήταν μαζί του.
Έκανε ό,τι ζητούσαν οι δανειστές και με το παραπάνω. Έλεγε του κόσμου τις βλακείες για το ελληνικό χρέος (είναι βιώσιμο) για να μην χαλάσει τη βολή του κ. Σόιμπλε. Παραδόθηκε αμαχητί στέλνοντας το mail Χαρδούβελη.
Ο κυρίαρχος της ευρωζώνης όμως κρίνοντας ότι έχει χάσει κάθε έρεισμα στην κοινωνία, δεν δίστασε να τραβήξει χωρίς καμία τύψη το χαλί κάτω από τα πόδια της, υποχρεώνοντας ταυτόχρονα την επόμενη κυβέρνηση να κινηθεί σε ασφυκτικά χρηματοδοτικά πλαίσια και αναγκάζοντας την ύστερα από πέντε μήνες να συνθηκολογήσει.
Ο στόχος του Σόιμπλε είναι να πετάξει την Ελλάδα από το ευρώ. Αδιαφορεί παγερά ποιο κόμμα θα είναι στην εξουσία Η δουλειά του θέλει να γίνει. Ας το καταλάβουν αυτό οι πανηγυριστές. Η προθυμία τους να πουν «ναι σε όλα» δεν τον συγκινεί.

- από το efsyn.gr