ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Φρίκη με 22 νεκρούς σε συναυλιακό χώρο στο Μάντσεστερ

 Δεκάδες οι τραυματίες  - Αναστέλλονται οι προεκλογικές εκστρατείες των κομμάτων - BINTEO

Σοκ στη Μεγάλη Βρετανία, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, μετά την έκρηξη στο Μάντσεστερ στο χώρο (Manchester Arena) όπου έδινε συναυλία η Αριάνα Γκράντε.
Η έκρηξη που ακούστηκε και αρχικά αποδόθηκε σε βραχυκύκλωμα δημιούργησε πανικό και η αστυνομία προσπαθεί να απομακρύνει τον κόσμο - ανάμεσά τους και πάρα πολλά παιδιά.
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενημερώσεις υπάρχουν 22 νεκροί, δεκαδες τραυματίες ενώ  αγνοούνται έφηβοι που δεν έχουν ταυτοποιηθεί.. Αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε οτι είδε 20 με 30 ανθρώπους αιμόφυρτους στο έδαφος.
Η αστυνομία ανέφερε πως το επεισόδιο αντιμετωπίζεται "ως τρομοκρατικό". Η βόμβα..
περιείχε καρφιά και μεταλλικά αντικείμενα για να τραυματίσει όσο δυνατόν περισσότερα άτομα βρίσκονταν γύρω από τον φερόμενο βομβιστή αυτοκτονίας. Ο βομβιστής αυτοκτονίας, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πυροδότησε τη βόμβα στο φουαγιέ του Manchester Arena, την ώρα που αποχωρούσε ο κόσμος.
Βίντεο δείχνει ανθρώπους να βγαίνουν τρέχοντας τρομοκρατημένοι από τον χώρο
της συναυλίας, αμέσως μετά το τέλος της, ενώ ματωμένοι θεατές δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες από ομάδα επειγόντων περιστατικών έξω από την αρένα. Την ίδια ώρα πάνοπλοι αστυνομικοί επιθεωρούσαν τον χώρο ενώ δεκάδες ήταν τα ασθενοφόρα που έσπευσαν στο σημείο της έκρηξης.Αυτόπτης μάρτυρας που ήταν στην συναυλία, δήλωσε: «Η Αριάνα Γκράντε είχε μόλις τελειώσει το τελευταίο τραγούδι της και έφυγε από τη σκηνή όταν ακούστηκε μια πολύ ισχυρή έκρηξη. Ξαφνικά όλοι άρχισαν να ουρλιάζουν και να τρέχουν προς την έξοδο. Μπορούσαμε να ακούσουμε τις σειρήνες από τα περιπολικά και τα ασθενοφόρα. Ήταν τρομακτικό. Υπήρχαν χιλιάδες άνθρωποι που προσπαθούσαν να βγουν έξω παράλληλα. Όλοι ούρλιαζαν και έκλαιγαν. Το μέρος είχε γεμίσει καπνό και μύριζε καμένο. Η έκρηξη ακούστηκε μέσα από το κτήριο».
Ο σιδηροδρομικός σταθμός Victoria που βρίσκεται δίπλα στο Manchester Arena έκλεισε προσωρινά και τα τρένα δεν μπορούν ούτε να φύγουν ούτε να πλησιάσουν στον σταθμό.
Μετά την τραγωδία στο Μάντσεστερ αναστέλλονται οι προεκλογικές εκστρατείες των κομμάτων και συγκαλείται έκτακτο Συμβούλιο Ασφαλείας