ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

Η μοίρα του Μega

Όταν ανεβαίνει ο πυρετός για το μέλλον του καναλιού

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης

Συζήταγα σήμερα το πρωί με έναν φίλο μου από το “Mega”, έναν φίλο με προϋπηρεσία δεκαετιών στο κανάλι  και με ρώταγε όλο αγωνία: «Πες μου ρε Ξανθάκη, τι θα γίνει τώρα μ’ αυτόν τον Σαββίδη; Και με τον Μαρινάκη που λένε ότι ετοιμάζει μπάσιμο για τον ΔΟΛ; Εμείς τι θα απογίνουμε; Έχουμε πάθει νταράκουλο και δεν ξέρουμε τι παίζει!» Του απάντησα λοιπόν ως εξής:..
«Και δεν χαίρεσαι; Το πρόβλημα μιας εταιρείας είναι όταν δεν ενδιαφέρεται κανείς για την πάρτη της. Όταν είναι στα δύσκολα, στο χείλος του γκρεμού, όταν παραπαίει και δεν βρίσκεται κάποιος να προσφέρει χείρα βοηθείας. Και παραπονιέστε εσείς που τρέχουν δυο πολυεκατομμυριούχοι να διεκδικήσουν το μέλλον σας;»
Έτσι είναι παιδιά, αλήθειες να λέμε. Μακάρι να είχαμε κι εμείς στην «Ελευθεροτυπία» μεγιστάνες να σφάζονται στα πόδια μας, όταν μας είχε πάρει η κάτω βόλτα. Θα μου πείτε 20 % πήρε ο Σαββίδης, κάτι παραπάνω θα πάρει ο Μαρινάκης αν αγοράσει τον ΔΟΛ, πώς θα συνεννοηθούν αυτοί μεταξύ τους; Μήπως θα γίνουν χειρότερα τα πράγματα;
Πώς όμως θα γίνουν χειρότερα, απορώ. Τι παραπάνω θα πάθουν δηλαδή οι απλήρωτοι εργαζόμενοι. Το πολύ πολύ να συνεχιστεί η ομηρεία τους. Όπως μας έχει δείξει η ιστορία ωστόσο, όταν ανακατεύεται η σούπα κάτι προκύπτει στο τέλος. Κι αυτό που θα προκύψει δεν μπορεί να είναι χειρότερο από τη σημερινή άθλια κατάσταση. Άντε λέω εγώ να ζητηθεί από τους εργαζόμενους ένα κούρεμα στα χρωστούμενα. Δεν ξέρω πως θα το αντιμετωπίσουν αυτοί, αλλά εμάς στην «Ελευθεροτυπία» άμα μας δίνανε τα μισά και μας πρόσφεραν εγγυήσεις για τακτική καταβολή μισθών θα χοροπηδάγαμε!
Μην ξεχνάμε επίσης δυο πράγματα ακόμη: Αφενός οι τράπεζες εισέπραξαν τον τελευταίο χρόνο ουκ ολίγα από τα χρωστούμενα, άρα κάπως έχουν κάτσει τα δάνεια σε πιο λογικά επίπεδα. Αφετέρου, πάει το ΕΣΡ να δώσει 6 ή και περισσότερες άδειες οπότε δεν θα χρειαστεί να ξηλωθούν τον αξήλωτο οι μέτοχοι του Mega για να συνεχίσει να εκπέμπει ο δίαυλος. Υπό αυτές τις συνθήκες, προσωπικώς δεν τα βλέπω και τόσο άσχημα τα πράγματα. Μην ξεχνάμε ότι όσο τσακωμένοι και να είναι οι πλούσιοι μεταξύ τους, την κρίσιμη ώρα μιλάει πάντοτε το χρήμα!

-από το newpost.gr