ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

Αδωνις για Αυγή: Δεν με πήραν ένα τηλέφωνο!..

Tην έντονη αντίδραση του αντιπροέδρου της ΝΔ και πρώην υπουργού Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη προκάλεσε το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Αυγή.
Η εφημερίδα με τίτλο «Άκρως εμπιστευτικόν το ξεπούλημα του Ντυνάν» αναφέρεται σε «έγγραφο-φωτιά για Άδωνι Γεωργιάδη» και «μυστικό μνημόνιο κατανόησης μεταξύ του τότε προέδρου του Ερρίκος Ντυνάν Α. Μαρτίνη, της Τράπεζας Πειραιώς και του τότε υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη».
Σύμφωνα με την Αυγή, το μυστικό μνημόνιο κατανόησης με την υπογραφή Γεωργιάδη, που δεν πρωτοκολλήθηκε ποτέ και αφορούσε τη μεθόδευση για την πώληση του Ντυνάν σε θυγατρική της Τράπεζας Πειραιώς, αναφέρεται στη δικογραφία που έχει σχηματίσει ο εισαγγελέας.. Αντώνης Ελευθεριανός. Το εν λόγω έγγραφο φέρεται να μην έχει πρωτοκολληθεί (!) και η Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία θα πρέπει να το αναζητήσει είτε από τον Άδ. Γεωργιάδη είτε από τους άλλους συνυπογράφοντες.
Συγκεκριμένα, στη δικογραφία για το Νοσοκομείο Ντυνάν υπάρχει ένα τριμερές σύμφωνο με ρήτρα εμπιστευτικότητας που έχει συνταχθεί στις 28 Μαρτίου 2014. Το σύμφωνο φέρεται να υπογράφηκε από τον τότε υπουργό Υγείας Άδ. Γεωργιάδη, το Νοσοκομείο Ντυνάν και την Τράπεζα Πειραιώς, η οποία αγόρασε το Ντυνάν μέσω θυγατρικής της.
Το ενδιαφέρον είναι, σύμφωνα με την Αυγή, ότι το σύμφωνο όχι μόνο έχει ρήτρα εμπιστευτικότητας, αλλά, σύμφωνα με παλιότερο έγγραφο του Δ.Σ. του Ντυνάν, φέρεται να μην πρωτοκολλήθηκε με απαίτηση Γεωργιάδη.

Τι λέει ο Αδωνις
Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Σκάι παραδέχτηκε ότι η συμφωνία δεν έχει πρωτοκολληθεί και πως αυτο είναι θέμα του νοσοκομείου ενώ έκανε λόγο για «παρακμή της πάλαι ποτέ προοδευτικής Αριστεράς».
Όσον αφορά στην ρήτρα εμπιστευτικότητας, εξήγησε ότι αυτό ζητήθηκε από την Τράπεζα γιατί «θεωρήθηκε συναλλαγή μεταξύ ιδιωτών, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και της Τράπεζας Πειραιώς και δεν ήθελε να γνωρίζουν οι ανταγωνιστές της τους όρους».
Ο Αδωνις Γεωργιάδης  σχολιάζοντας την δημοσιογραφική έρευνα της Αυγής, αναρωτήθηκε: «Επιτρέπεται να έχουν τέτοιο δημοσίευμα και να μην με έχουν πάρει ένα τηλέφωνο;».