ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Στον Ιβάν Σαββίδη μεταβιβάστηκε το 20% του Mega!

Τι αναφέρει ανακοίνωση της «ΠΗΓΑΣΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε.» - Ραγδαίες εξελίξεις στο χώρο των media
 
"Μεταβολή ποσοστού συμμετοχής της «ΠΗΓΑΣΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε.» στο Μ.Κ. της «ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Α.Ε.»: Κατ' εφαρμογή του Ν. 3340/2005, της υπ' αριθμ. 3/347/12.07.2005 απόφασης του Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και του Κανονισμού του Χ.Α. ως ισχύουν, η «ΠΗΓΑΣΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» ανακοινώνει, ότι προέβη σε πώληση 19.791.879 κοινών ονομαστικών μετοχών της «ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Α.Ε.» ήτοι ποσοστού 19,6361% επί του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου αυτής και μετέβαλε το ποσοστό συμμετοχής της στην  ως άνω Ανώνυμη Εταιρία, από 32,7321%, σε 13,0961%".
Το παραπάνω αναφέρονται σε ανακοίνωση του εκδοτικού ομίλου του Φώτη Μπόμπολα και..
σύμφωνα με πληροφορίες το συγκεκριμένο ποσοστό (19,63%) του Mega, από το συνολικά 32,73% που κατείχε η Πήγασος Εκδοτική, μεταβιβάστηκε σε εταιρεία συμφερόντων του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη.
H συναλλαγή πραγματοποιήθηκε με ιδιωτικό συμφωνητικό και το τίμημα ανήλθε στα επίπεδα των 5 εκατ.ευρώ, εκ των οποίων το 75% θα απορροφηθεί από τις πιστώτριες τράπεζες και το 25% για να καλυφθούν κεφαλαιακές ανάγκες και υποχρεώσεις της Τηλέτυπος.
Πηγές από την πλευρά του ομίλου Σαββίδη αναφέρονται σε συμφωνία που είχε κλείσει την περασμένη εβδομάδα και αφορά τις προσωπικές μετοχές του Φώτη Μπόμπολα κι όχι αυτές της εταιρείας Πήγασος.
Oι εξελίξεις στο χώρο των media αναμένονται καταιγιστικές καθώς η συμφωνία Μπόμπολα - Σαββίδη για το Mega θεωρείται ότι επηρεάζει άμεσα κλαι τα τεκταινόμενα στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη.

ΥΓ (και για να μην ξεχνιόμαστε): η πλευρά Βαρδινογιάννη διαρρέει  ότι «οποιαδήποτε λύση για το MEGA περνάει μέσα από τη δική  τους συμμετοχή η οποία φθάνει στο 40% κι αποτελεί το υψηλότερο μετοχικά ποσοστό στην εταιρεία Τηλέτυπος με δικαίωμα blocking minority σε οιαδήποτε αύξηση κεφαλαίου ή λήψη αποφάσεων».

- διαβάστε τι έγραφαν οι zoornalistas:
 Τι τρέχει (τελικά) με Σαββίδη - Βαρδινογιάννη;