ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

Σκληρό παζάρι Σαββίδη - Βαρδινογιάννη για Μega και Star

Το μεγάλο deal - Ολες οι λεπτομέρειες της διαπραγμάτευσης - Τι γίνεται με Μαρινάκη

Η βόμβα έσκασε αργά το μεσημέρι της Τετάρτης οπότε το zougla.gr πληροφορήθηκε τις λεπτομέρειες της σκληρής διαπραγμάτευσης μεταξύ της πλευράς Σαββίδη από τη μια και της πλευράς Βαρδινογιάννη από την άλλη, για το μέλλον του τηλεοπτικού σταθμού ΜΕGA αλλά και του τηλεοπτικού σταθμού STAR.
Όλα είχαν ξεκινήσει δύο ημέρες πριν, όταν η πλευρά Σαββίδη αποκτούσε το 19,6% τις εταιρείας ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ εξαγοράζοντας μη δεσμευμένες- προσωπικές μετοχές του Φώτη Μπόμπολα.
Δύο εικοσιτετράωρα μετά η πλευρά Βαρδινογιάννη παρουσίασε στον Ιβάν Σαββίδη τους όρους της για την συμμετοχή του τελευταίου σε ένα εταιρικό σχήμα το οποίο θα περιλάμβανε τόσο το MEGA όσο και τον STAR ως ανεξάρτητο κομμάτι της συμφωνίας.
Οι όροι της πλευράς Βαρδινογιάννη είναι οι εξής:..
Προτείνει την εξαγορά μετοχών του τηλεοπτικού σταθμού STAR από τον Ιβάν Σαββίδη έναντι 15 εκατ. ευρώ. Επίσης, προτείνει τη συμμετοχή του Ιβάν Σαββίδη σε εταιρικό σχήμα επί του 32% των μετοχών που διαθέτει η πλευρά Βαρδινογιάννη στην ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ έναντι 15 εκατ. ευρώ.
Προκύπτει λοιπόν ότι σε περίπτωση συμφωνίας των δύο πλευρών το εταιρικό σχήμα Σαββίδη- Βαρδινογιάννη θα ελέγχει το 51, 6% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. αφού ο Ιβάν Σαββίδης έχει ήδη στην κατοχή του το 19,6% μετά την εξαγορά των μετοχών του Φώτη Μπόμπολα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr η πλευρά Βαρδινογιάννη αποκάλυψε στην πλευρά Σαββίδη πως ο τηλεοπτικός σταθμός STAR «μπαίνει μέσα» περίπου γύρω στο 1 εκατ. τον μήνα. H πλευρά Βαρδινογιάννη προετοιμάζοντας την ενίσχυση του τηλεοπτικού σταθμού MEGA αντιλαμβάνεται πως τα μερίδια του STAR στην τηλεοπτική αγορά θα υποστούν συμπίεση με ανάλογη καθοδική πορεία των εσόδων που σημαίνει πως ο Ιβάν Σαββίδης κατά την πλευρά Βαρδινογιάννη , θα πρέπει να συμμετέχει στην αναμενόμενη και φυσιολογική «χασούρα» που θα υποστεί το STAR.
Ο τελευταίος όρος της πλευράς Βαρδινογιάννη αφορά το management του κοινού εταιρικού σχήματος και άρα της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ συνολικά. Η πλευρά Βαρδινογιάννη λοιπόν ζητά από τον Ιβάν Σαββίδη να αναλάβει την πλήρη ευθύνη του management της εταιρείας.
Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό το κατά ποσό η πλευρά Σαββίδη έχει αποδεχτεί το πακέτο της πρότασης Βαρδινογιάννη. Αυτό που γνωρίζει το zougla.gr είναι πως η διαπραγμάτευση συνεχίζεται και μάλιστα υπό καθεστώς πίεσης λόγω της σε επτά ημέρες ολοκλήρωσης της κατάθεσης προσφορών για την εκποίηση του ΔΟΛ. Είναι φανερό πως εάν ευδοκιμήσει μια συμφωνία Σαββίδη- Βαρδινογιάννη τότε η πλευρά Σαββίδη δεν έχει κανέναν λόγο να ενδιαφερθεί για την απόκτηση του πακέτου MEGA- Βήμα- Νέα που εκποιείται ως περιουσιακό στοιχεία του ΔΟΛ. Υπενθυμίζεται πως ο ΔΟΛ κατέχει το 22% του μετοχικού κεφαλαίου της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. (MEGA).

Και κάτι ακόμη επειδή κυκλοφόρησε την Τρίτη 23 Μαΐου η πληροφορία πως ο Όμιλος Μαρινάκη ενδιαφέρθηκε για την απόκτηση του πακέτου MEGA- Βήμα- Νέα του ΔΟΛ, το zougla.gr προέβη στο απαιτούμενο ρεπορτάζ που κατέληξε σε δισυπόστατες πληροφορίες που προέρχονται από την έδρα του Ομίλου. Μία πλευρά του περιβάλλοντος Μαρινάκη επιμένει πως ο επιχειρηματίας είναι αηδιασμένος από τον πόλεμο που δέχεται και ως εκ τούτου δεν ενδιαφέρεται για την απόκτηση ποσοστού του MEGA ενώ μια άλλη πλευρά του περιβάλλοντός του ισχυρίζεται πως ο επιχειρηματίας ζήτησε και έλαβε τον φάκελο με τα στοιχεία του υπό εκποίηση ΔΟΛ.
- πηγή: zougla.gr