ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

Μηχανή του χρόνου με Socrates

Τους θρυλικούς Socrates και τα πέτρινα χρόνια του ελληνικού ροκ παρουσιάζει η «Μηχανή του χρόνου» με τον Χρίστο Βασιλόπουλο, το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 17:00 στην ΕΡΤ1.
Ο Αντώνης Τουρκογιώργης και ο Γιάννης Σπάθας, θυμούνται τα σχολικά χρόνια στον Πειραιά, όταν σχημάτισαν τους Persons, στους οποίους τραγουδιστής ήταν ο Ηλίας Ασβεστόπουλος, ο οποίος αργότερα έκανε τους 2002GR.
Το επόμενο βήμα ήταν οι Socrates και ξεκίνησαν εμφανίσεις και μπήκαν δυναμικά στη δισκογραφία. Ο ήχος τους προκάλεσε αίσθηση και γρήγορα βρέθηκαν στο εξωτερικό. Η περιοδεία τους όμως κατέληξε σε περιπέτεια, καθώς.. οι ολλανδικές αρχές τους συνέλαβαν και τους οδήγησαν στη φυλακή επειδή δεν είχαν άδεια εργασίας.
Συμμετείχαν σε διάφορες ιστορικές συναυλίες και έγιναν συνώνυμο της μουσικής σκηνής «Κύτταρο», στο οποίο συνωστίζονταν οι νέοι για να τους δουν.
Η ηχογράφηση του δίσκου «Φως» με τον Βαγγέλη Παπαθανασίου θεωρείται ένας από τους πιο πετυχημένους του ελληνικού ροκ. Στις αρχές της δεκαετίας του ’80 το συγκρότημα συνεργάστηκε με τον Μίκη Θεοδωράκη και τον Μάνο Χατζιδάκι, ενώ είχε την ευκαιρία να κάνει διεθνή καριέρα στις ΗΠΑ. Οι Socrates αρνήθηκαν να υπογράψουν το συμβόλαιο που τους προσφέρθηκε και έκαναν τελικά το δίσκο «Plaza», που σημείωσε μεγάλη επιτυχία εντός και εκτός Ελλάδας.
Κατά τη διάρκεια της προώθησης του δίσκου τους, έπαιξαν σε εμβληματικούς χώρους της αγγλικής ροκ σκηνής, ως support group στους UFO.
Όταν επέστρεψαν διαλύθηκαν και τα μέλη του ακολούθησαν πετυχημένες μουσικές καριέρες.
Στην εκπομπή μιλούν επίσης, οι ντράμερ του συγκροτήματος Γιώργος Τρανταλίδης και Νίκος Αντύπας, ο ιδρυτής των 2002GR Ηλίας Ασβεστόπουλος και ο Δημήτρης Πουλικάκος.