ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

Μακάρι, Μακάριε!

Γράφει ο Θανάσης Καρτερός

Μακάριος ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της Ν.Δ. Μακάριος Λαζαρίδης. Όχι για τα άλλα που είπε για την ΕΡΤ, για την κυβέρνηση, για τον ΣΥΡΙΖΑ, για τον Τσίπρα, για το κακό το ριζικό τους. Αλλά για την απειλητική φράση – κλειδί που ξεστόμισε γαλλιστί από τη δημόσια τηλεόραση: Το comme il faut τελείωσε, αποφάνθηκε.
Ο καθωσπρεπισμός, να πούμε, η ευγένεια, το πολιτικό ήθος που έχει δείξει το κόμμα του τελείωσαν. Και τώρα θα μας κάνουν τα μούτρα κρέας οι ακροδεξιοί μακάριοι. Ο Μακάριος φυσικά αγνοεί ότι στη Ν.Δ. εδώ και καιρό μακάριοι είναι οι πτωχοί τω πνεύματι και οι πλούσιοι τω βρισίδι. Διότι το comme il faut το έχουν τερματίσει πια, αν το είχαν ποτέ με τον Κυριάκο. Όταν.. αποκαλούν δέκα φορές τη μέρα τον πρωθυπουργό ψεύτη και απατεώνα.
Όταν έχουν βουλιάξει στην κιτρινίλα και στο μπινελίκι έκφραση που τους πάει, αν και δεν είναι τόσο comme il faut. Όταν στολίζουν την κυβέρνηση ως παράλυτη, ολέθρια, αντεθνική, το καθώς πρέπει τους μάρανε. Γνωστά αυτά. Για άλλο θα πρέπει να μακαρίζουμε τον Μακάριο. Γιατί μπορεί να βοηθήσει -μακάρι, Μακάριε!τους δικούς μας να καταλάβουν. Τι σημαίνει να εύχεται ο Άδωνις να μην τελειώσει η αξιολόγηση, να ρίχνει καθημερινά βόμβες ο Κυριάκος, να απειλούν με ειδικά δικαστήρια, να κατεβάζουν την αντιπαράθεση στα ανήλικα του ενός και τους άλλου, να συμμαχούν και με τοn διάβολο -με το ΔΝΤ για παράδειγμα- για να πέσει σε περιδίνηση η χώρα κι έτσι να πέσει η μισητή κυβέρνηση.
Aυτή η προπαγάνδα του μίσους δεν σηκώνει αυταπάτες. Αν τώρα ο κάθε Μακάριος βγάζει γλώσσα και απειλεί στα γαλλικά, νομίζω ότι πρέπει νa καταλάβουν όσοι δικοί μας διαχειρίζονται ευθύνες, και κυρίως εμφανίζονται δημόσια, ότι το παραμύθι πρέπει να τελειώσει. Δεν θα σηκώνει μόνο ο Τσίπρας και τέσσερις – πέντε άλλοι το γάντι που θρασύτατα ρίχνουν οι μακάριοι. Δεν γίνεται να παριστάνουν τον κατήγορο ο Μητσοτάκης και οι μακάριοί του και να μην παίρνουν την απάντηση που πρέπει.
Βγάλτε την αριστεροσύνη σας επιτέλους. Εκτός πια κι αν την αφήσατε στα υπουργεία. Οι τραμπούκοι θα δέρνουν κι εμείς θα ζητάμε -πάλι- ειρήνευση; Ξέρουμε πού οδηγεί αυτό. Η επίθεση είναι η καλύτερη άμυνα όταν οι μακάριοι αποθρασύνονται…

- από την Αυγή