ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

«Mαύρο» στο Mega από τους ανταγωνιστές καναλάρχες

Η Digea προχωρεί σε υποβάθμιση σήματος από την ερχόμενη Τετάρτη

«Φαίνεται πως κάποιοι θέλουν για λόγους ανταγωνισμού ένα κανάλι λιγότερο... και αυτοί δεν είναι οι τηλεθεατές». Αυτό αναφέρεται σε βίντεο του τηλεοπτικού σταθμού Mega που καταγγέλλει την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της Digea, παρόχου της εκπομπής ψηφιακού σήματος, να ρίξει μαύρο (υποβάθμιση σήματος) από την ερχόμενη Τετάρτη στο Μεγάλο Κανάλι.
Το Mega είχε προχωρήσει σε ρύθμιση των οφειλών του προς τον πάροχο ψηφιακού σήματος πριν από μερικούς μήνες. Στις 31 Ιανουαρίου είχε λήξει προθεσμία πληρωμής των οφειλομένων..
 συνολικού ύψους 900.000 ευρώ, και τότε είχε διαρρεύσει εξώδικο της Digea προς το κανάλι. Την επομένη ημέρα είχε γίνει γνωστό από το Mega ότι η συμφωνημένη οφειλή της δόσης (78.000 ευρώ) είχε πληρωθεί αλλά η εκπρόθεσμη κατά μία ημέρα..  πληρωμή οδήγησε τη Digea στην απόφαση να απαιτήσει το σύνολο των οφειλομένων με εξώδικο.
Οι επί οκτώ μήνες απλήρωτοι εργαζόμενοι στο κανάλι είχαν καταγγείλει σχέδια ανταγωνιστών για αποδυνάμωση του Mega. Μάλιστα έκαναν λόγο για «εκπροσωπους συγκεκριμένων τηλεοπτικών σταθμών που θέλουν να ρίξουν "μαύρο" (υποβάθμιση σήματος) στη συχνότητα του Mega, όταν μάλιστα τα χρέη άλλων τηλεοπτικών σταθμών (εν λειτουργία ή μη), παραμένουν ανεξόφλητα εδώ και χρόνια» (δείτε ΕΔΩ) .
Τώρα με ομόφωνη απόφαση, τα μέλη του ΔΣ της Digea αποφάσισαν ότι από την Τετάρτη θα προχωρήσουν στην αποδυνάμωση του σήματος του καναλιού. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το Mega δεν θα μπορεί να μεταδίδει τηλεοπτικές σειρές και ταινίες. Το κανάλι με αυτό τον τρόπο χάνει και το τελευταίο του «όπλο», αφού ήδη δεν μεταδίδει ζωντανό πρόγραμμα, αλλά καταγράφει υψηλά ποσοστά τηλεθέασης με τις ταινίες και τις επαναλήψεις των τηλεοπτικών του σειρών.