ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Οι τράπεζες τώρα θέλουν ανοιχτά «Τα Νέα» και «Το Βήμα»...

Εργαζόμενοι του ΔΟΛ στα δικαστήρια
Την Δευτέρα η απόφαση του Πρωτοδικείου για τον ΔΟΛ

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στο Πρωτοδικείο η συζήτηση του αιτήματος των εργαζομένων του ΔΟΛ για ανάκληση της απόφασης του προέδρου Πρωτοδικών, με την οποία δεν επιτρέπεται να παραμείνει ανοικτός ένας τραπεζικός λογαριασμός, ώστε να είναι εφικτή η εξασφάλιση χαρτιού και η καταβολή μέρους των δεδουλευμένων των εργαζομένων.
Αυτή τη φορά, οι εκπρόσωποι των τραπεζών συμφώνησαν με την άποψη ότι το κλείσιμο του Οργανισμού δεν είναι προς όφελος τους και πως υφίσταται πλήγμα το περιουσιακό τους στοιχείο από την στιγμή που δεν κυκλοφορούν οι εφημερίδες “Βήμα της Κυριακής” και “ΝΕΑ”. Σε ερώτηση του δικαστηρίου γιατί στην προηγούμενη δίκη δεν αναγνωρίστηκε η συγκεκριμένη..
κατάσταση, από την πλευρά των τραπεζών δόθηκε απάντηση πως κάτι τέτοιο δεν ήταν αναμενόμενο και πως υπήρχαν προσδοκίες για συνέχιση της έκδοσης των εφημερίδων μέσω διαφημιστικών εσόδων
Στην αίθουσα του κτιρίου 5 των δικαστηρίων βρέθηκαν περίπου 200 εργαζόμενοι του Οργανισμού.

Η απόφαση αναμένεται το πρωί της Δευτέρας 13 Φεβρουαρίου ενώ είναι οριστικό ότι δεν θα κυκλοφορήσουν οι δύο εφημερίδες "Τα Νέα" και "Το Βήμα" μέσα στο Σαββατοκύριακο. Υπήρξαν ωστοσο σκέψεις για έκδοση των δύο εφημερίδων σε ηλεκτρονική μορφή.