ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

«Μαρέβα gate»

Μετωπική ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ για το πόθεν έσχες της συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη

Επίθεση στον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή δημοσίευμα της κυριακάτικης εφημερίδας Documento, σχετικό με το πόθεν έσχες της συζύγου του Μαρέβας Γκραμπόβσκι. Η ΝΔ απαντάει και κάνει λόγο για «πληρωμένα πιστόλια του Μεγάρου Μαξίμου».
Συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει, ότι την ίδια στιγμή που η γαλλική κοινή γνώμη συνταράσσεται από το «Penelope gate», δηλαδή το σκάνδαλο απόκρυψης αργομισθίας της συζύγου του υποψήφιου προέδρου της Γαλλίας με τη σημαία της..
Κεντροδεξιάς, Φρανσουά Φιγιόν, δημοσίευμα στην εφημερίδα Documento αναφέρει ότι ο πρόεδρος της ΝΔ αποφεύγει συστηματικά και με ιδιαίτερα τεχνάσματα να δημοσιοποιήσει το πόθεν έσχες της συζύγου του.
«Το εύλογο ερώτημα είναι: Γιατί; Τι έχει να κρύψει; Ισχύει ότι υπάρχουν αγορές ακινήτων εκατομμυρίων ευρώ στο κέντρο του Παρισιού;  Ισχύει ότι είχε συστήσει εταιρία με τον ελεγχόμενο για τη λίστα Λαγκάρντ και τα Panama Papers κ. Παπασταύρου;», ρωτά ο ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει:
«Μετά την υπόθεση Siemens, λοιπόν, και τον Κήρυκα Χανίων, άλλο ένα θέμα για το οποίο είναι έκθετος ο κ. Μητσοτάκης».
 H ΝΔ απαντώντας στο δημοσίευμα αναφέρει:
«Τα πληρωμένα πιστόλια του Μεγάρου Μαξίμου, για άλλη μια φορά, βυθίζουν την πολιτική ζωή του τόπου στο βούρκο. Δεν διστάζουν να αφήσουν χυδαία υπονοούμενα για την προσωπική ζωή του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Έφτασαν στο σημείο να ισχυριστούν ότι η διάσταση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας με τη σύζυγό του ήταν περίπου σκηνοθετημένη για να μην δηλωθεί στο πόθεν έσχες ένα ακίνητο που είχε η ίδια αγοράσει και είναι δηλωμένο στην Γαλλική εφορία!» τονίζει η ανακοίνωση απάντηση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Βαξεβάνης, Καλογρίτσας, Τσίπρας και Παππάς είναι ένα και το αυτό. Τους πληρωμένους εκτελεστές συμβολαίων θα τους κρίνει η Ελληνική Δικαιοσύνη. Τους πολιτικούς τους καθοδηγητές θα τους κρίνει ο Ελληνικός λαός».

To δημοσίευμα του Documento αναφέρει:
Η σύζυγος του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας από το 2006, δεν καταθέτει δήλωση Πόθεν Έσχες, όπως είναι υποχρεωμένη με βάση το νόμο, χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα την επί πέντε χρόνια διάσταση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Την ίδια περίοδο, η Μαρέβα Γκραμπόφσκι αναπτύσσει επιχειρηματική δράση με τον μετέπειτα στενό συνεργάτη του Αντ. Σαμαρά, Σταύρο Παπασταύρου, ο οποίος, τον Φεβρουάριο του 2016 κατέβαλε 3,3 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να αποφύγει τη δίωξη για φοροδιαφυγή, λόγω της εμπλοκής του με υπόθεση που αφορά τη λίστα Λαγκάρντ, ενώ εμπλέκεται και στην υπόθεση των PanamaPapers.
Κατά την επίμαχη πενταετία, λοιπόν και πιο συγκεκριμένα το 2006, όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται να ενημερώνει τη Βουλή πως είναι σε «διάσταση», η Μαρέβα, αγοράζει το σπίτι του Βολταίρου στο Παρίσι, μέσω εταιρείας που ανήκει στην ίδια κατά 95%. Πρόκειται για ιστορικό κτήριο σε μια από τις πιο ακριβές περιοχές του Παρισιού, στο 7ο διαμέρισμα της Γαλλικής πρωτεύουσας (περίπου 28.000 ευρώ το τετραγωνικό) και το αγοράζει καταβάλλοντας 1,5 εκατομμύρια ευρώ, όπως γράφουν τα συμβόλαια. Αμέσως μετά η κυρία Μητσοτάκη ξεκινά εντυπωσιακή επιχειρηματική δραστηριότητα, δημιουργώντας και άλλη εταιρεία στης οποίας το ΔΣ, φιγουράρει ο Σταύρος Παπασταύρου, ο οποίος ερευνάται για τη λίστα Λαγκάρντ και τη συμμετοχή του στα PanamaPapers.