ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

"Κάποιοι από τους δράστες υπάρχουν και στο πρωτοσέλιδο"

«Ποτέ άλλοτε στον ελληνικό Τύπο, τόσοι λίγοι δεν πήραν στο λαιμό τους τόσους πολλούς. Ο θάνατος του ΔΟΛ πριν από όλα υπήρξε κάτι μεταξύ αυτοκτονίας και πισώπλατης εξόντωσης από μέσα. Οι φωτογραφίες ορισμένων από τους δράστες υπάρχουν στο πρωτοσέλιδο των ΝΕΩΝ στο φύλλο της 7ης Φεβρουαρίου 2017».
Αυτό γράφει στον επίλογό του το πρώην στέλεχος του ΔΟΛ, δημοσιογράφος Γιώργος Λακόπουλος, στο κατατοπιστικό κείμενό του υπό τον τίτλο «Επιτάφιος θρήνος (3) – Ποιος σκότωσε το Συγκρότημα;».
Ο Γ. Λακόπουλος αναφέρεται σε πρόσωπα που φέρονται να εκμεταλλεύτηκαν την φυσική αδυναμία του Σταύρου Ψυχάρη να έχει ο ίδιος επαφή με το πολιτικoοικονομικό περιβάλλον και..
με την εκδοτική πρακτική και του υπέβαλαν επιλογές.
Επίσης εστιάζει στην εμμονή Ψυχάρη να αναθέτει ρόλους σε πρόσωπα με κουλτούρα «μαρμαρά», ή ψευδο-αριστοκρατικές πρακτικές και αλαζονεία. Εμμονή που όπως γράφει ο Λακόπουλος απομάκρυνε από τον ΔΟΛ μεγάλες πένες, όπως ο Νίκος Νικολάου, ο Αλέξης Παπαχελάς, ο Πέτρος Ευθυμίου, καθώς και ρεπόρτερς που θεμελίωσαν με τη δουλειά τους την επιτυχία των εφημερίδων του ΔΟΛ, τις τελευταίες δεκαετίες.
Στο άρθρο γίνεται λόγος για την ευκολία προνομιακής ενσωμάτωσης προσώπων που εν συνεχεία εξελίχθηκαν σε ανταγωνιστές, υβριστές, ή απλώς υπονομευτές του ίδιου του Ψυχάρη.  Κι αναρωτιέται ο Λακόπουλος: Πόσοι άραγε από όσους ευνόησε με ρόλους κατ’ απονομήν κατά καιρούς θα γύριζαν πίσω για να τον στηρίξουν -απλήρωτοι- στη δύσκολη στιγμή, όπως έκανε π.χ. ο Παν. Λάμψιας;

- διαβάστε ολόκληρο το κείμενο του Γ. Λακόπουλου στο anoixtoparathyro.gr