ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2023

O Σταθάκης αποχαιρετά τον ΣΥΡΙΖΑ, που δεν υπάρχει πια


«Η Αριστερά δεν χωρά σε ένα κόμμα Κασσελάκη – Παππά – Πολάκη»

Με ένα μακροσκελές άρθρο, στο οποίο αναλύει με ζοφερά χρώματα την νέα πραγματικότητα στον ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντας πλέον το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως το “κόμμα των Κασσελάκη -Παππά-Πολάκη”, ο Γιώργος Σταθάκης, αποχαιρετά δημοσίως τον ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως γράφει στο άρθρο του στο News247, υπό τον τιτλο Αποχαιρετώντας τον ΣΥΡΙΖΑ, που δεν υπάρχει πια, ο Κασσελάκης «εκπροσώπησε τη “λαϊκιστική” τάση του, την «Κίνηση Μελών» (Ν. Παπάς, Ρ. Δούρου, Π. Πολάκης, Θ. Τζάκρη, κλπ) και τους νεοεισελθέντες (Αντώναρος, κλπ)» και η Αριστερά «δεν χωρά σε ένα τέτοιο κόμμα».
Οι λαϊκιστές, συνεχίζει, «είναι θιασώτες της αναβίωσης του παραδοσιακού δικομματισμού, της μετατόπισης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προς το Κέντρο και του απογαλακτισμού του από την Αριστερά, είτε ως κουλτούρα, είτε ως ιστορική παρακαταθήκη του χώρου» προσθέτοντας ότι «προγραμματικά είναι παντελώς ανύπαρκτοι και ως πολιτικό προσωπικό ανίκανοι να συμβάλλουν στην παραγωγή νέων ιδεών για την κατάκτηση της πλειοψηφίας ή την διακυβέρνηση».Ο κ. Σταθάκης σημειώνει μεταξύ άλλων ότι, «η νίκη της “τάσης Κασσελάκη” στρέφει οριστικά το ΣΥΡΙΖΑ στο «λαϊκισμό» και την πολιτική και ιδεολογική αναβίωση ενός κόμματος που προσομοιάζει στο πάλαι ποτέ, – εκτός τόπου και χρόνου πλέον, «παραδοσιακό ΠΑΣΟΚ».
Όσο δε για τον ίδιο τον νέο πρόεδρο, Στέφανο Κασσελάκη, αναφέρει:
«Επενδύει στην Τραμπική φαντασίωση της αδιαμεσολάβητης σχέσης με τη μάζα, του “εγώ μιλάω με την κοινωνία απευθείας και δεν χρειάζομαι το κόμμα”» σημειώνοντας ότι κάθε δημόσια εμφάνισή του «έχει επαναλαμβανόμενες κοινοτυπίες περί άμεσων και πρακτικών λύσεων που “θέλει ο λαός”, θα τις “λέει ο λαός” και ο Κασσελάκης “θα τις εφαρμόζει”. Ο “ακραίος λαϊκισμός” είναι το νέο μοτίβο του ΣΥΡΙΖΑ και δεν χρειάζονται «πολλά λόγια» ή βαθυστόχαστες αναλύσεις». - διαβάστε ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ