ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2023

ΕφΣυν σε Τσίπρα: Η σιωπή δεν είναι πάντα χρυσός, οφείλεις να μιλήσεις


Μήνυμα στον Αλέξη Τσίπρα τον οποίο καλεί να τοποθετηθεί για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ στέλνει η Εφημερίδα των Συντακτών με κείμενο στο σημερινό της πρωτοσέλιδο λίγες ώρες πριν την έναρξη της κρίσιμης Κεντρικής Επιτροπής.
Απευθυνόμενη προς τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ η ΕΦΣΥΝ αναφέρει ότι «οφείλει να μιλήσει. Τώρα, πριν να είναι αργά. Τώρα, πριν γκρεμίσει ό,τι έχτισε» με το επιχείρημα ότι η σιωπή που έχει κρατήσει μέχρι τώρα ο κ. Τσίπρα «ερμηνεύεται κατά το δοκούν από τους άλλους, που όμως ποτέ δεν αποδίδουν τη θέση του σιωπούντος» και, όπως προστίθεται στο άρθρο «αυτό το ξέρει καλά ο Αλέξης Τσίπρας και από πολιτική γνώση και από πολιτική εμπειρία».



Το κείμενο της ΕΦΣΥΝ για τον Αλέξη Τσίπρα:
«Η σιωπή στην πολιτική είναι θέση. Όπως και η ομιλία. Μόνο που η σιωπή ερμηνεύεται κατά το δοκούν από τους άλλους, που όμως ποτέ δεν αποδίδουν τη θέση του σιωπούντος. Αυτό το ξέρει καλά ο Αλέξης Τσίπρας και από πολιτική γνώση και από πολιτική εμπειρία. Η διαλυτική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το κόμμα του είναι βέβαιο ότι τον αφορά, τον προβληματίζει και σίγουρα τον πλήττει ιστορικά και πολιτικά. Αυτός θεωρείται από τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ ο φυσικός αρχηγός του. Ασφαλώς έχει θέση και άποψη, τις οποίες δεν μπορεί να αφήνει έκθετες σε ερμηνείες. Οφείλει να μιλήσει. Τώρα, πριν να είναι αργά. Τώρα, πριν γκρεμιστεί ό,τι έχτισε».