ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2023

Χάρης Δούκας: Κανένα δέντρο χαμένο – Να σταματήσουν οι εργασίες κοπής στα Εξάρχεια


Την αντίθεσή του σχετικά με τη κοπή των δέντρων στα Εξάρχεια εκφράζει ο εκλεγμένος δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, μέσω ανάρτησής του. «Κανένα χαμένο δέντρο στην Αθήνα» τονίζει ο δήμαρχος ενώ προσθέτει πως «κάθε δέντρο που κόβεται αφαιρεί ανάσες ζωής. Η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω από κάθε κατασκευή όσο σημαντική και αν είναι αυτή».
Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της ανάρτηση του Χ. Δούκα:
"Άλλο ένα τετελεσμένο της απερχόμενης δημοτικής αρχής. Από το πρωί κόβονται δέντρα στην πλατεία Εξαρχείων. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Κανένα χαμένο δέντρο και διαβούλευση ακόμα και τώρα, την ύστατη στιγμή. Δεν είναι δυνατόν ένα περιβαλλοντικό και φιλολαϊκό έργο όπως το Μετρό να αποτελεί αντικείμενο οξυμένης αντιπαράθεσης. Καλούμε την ανάδοχη εταιρεία να σταματήσει αμέσως τις εργασίες κοπής και να παρουσιάσει το ολοκληρωμένο σχέδιο για τις μεταφυτεύσεις των δέντρων και τη βιωσιμότητά τους. Κάθε δέντρο που κόβεται αφαιρεί ανάσες ζωής. Η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω από κάθε κατασκευή όσο σημαντική και αν είναι αυτή".


Συγκέντρωση στα Εξάρχεια κατά της κοπή των δένδρων

Αποκλεισμένη από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκεται από νωρίς το πρωί της Δευτέρας (06.11) η πλατεία Εξαρχείων, όπου μηχανήματα ετοιμάζονται να κόψουν τα δέντρα της πλατείας για την δημιουργία σταθμού του Μετρό.
Ειδικότερα, η ιστορική πλατεία είναι περικυκλωμένη από αστυνομικούς της Δράση, ΟΠΚΕ και ΜΑΤ που εμποδίζουν τους πολίτες που θέλουν να σταματήσουν την κοπή 72 δέντρων, που αποτελεί τον μοναδικό πνεύμονα της περιοχής.
Σύμφωνα με αναρτήσεις κατοίκων της περιοχής, μηχανήματα του υπουργείου Υποδομών μπήκαν στον περιφραγμένο χώρο ενώ πολίτες έχουν συγκεντρωθεί για να διαμαρτυρηθούν και να εμποδίσουν το κόψιμο των δέντρων κι απευθύνουν κάλεσμα για βοήθεια. 

Mε μηνύσεις απαντούν οι δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Αθηναίων Νάσος Ηλιόπουλος, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πέτρος Κωνσταντίνου, ενώ το ενδεχόμενο να καταθέσουν μηνύσεις εξετάζουν η Ρωξάνη Μπέη αλλά και ο εκλεγμένος δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, στις εργασίες κοπής 70 δέντρων στην πλατεία Εξαρχείων για τις ανάγκες κατασκευής του σταθμού του μετρό.