ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2023

Πρόεδρε, για πρόσεξε!


Mε ένα άκρως δηκτικό και περιπαικτικό σχόλιο ο αρθρογράφος  Θανάσης Καρτερός παίρνει θέση για άλλη μια φορά απέναντι σε όσα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες ημέρες. Ξεκινά σχολιάζοντας την προσφυγή Σκουρλέτη για τα τρολ και τις θέσεις της Ομπρέλας και φτάνει στην Τζάκρη, την Αυγέρη κια τις... «ενωτικές» δηλώσεις Γ. Τσίπρα και τις... «ήπιες» δηλώσεις Δρίτσα και Πολάκη. 
Ακολουθεί το κείμενο του Θ. Καρτερού στην Αυγή (5.11.2023) υπό τον τίτλο "Πρόεδρε, για πρόσεξε!":
Εγιναν μερικά θετικά βήματα τελευταία στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. - μην τον ματιάσουμε. Που, για όσους είχαν χάσει την αισιοδοξία τους, δείχνουν ότι υπάρχει ελπίς και ότι η διάσπαση ή η διάλυση που προαναγγέλλεται από πολλές πλευρές δεν είναι αναπόφευκτη.

Πρώτα-πρώτα, υπήρξε η προσφυγή Σκουρλέτη στην αστυνομία για τις παρακρατικές μεθοδεύσεις της Ν.Δ. αλλά και της Κουμουνδούρου. Ο πρώην γραμματέας και υπουργός διαθέτει ασφαλώς στοιχεία για τα υπόγεια, τα τρολ και τις λοιπές σκοτεινές πρακτικές που αναπτύσσει από καιρό η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Η θερμή υποδοχή τής πρωτοβουλίας του από τον εκπρόσωπο της Ν.Δ., τον γραμματέα της, τα συστημικά ΜΜΕ, τους αυτουργούς του Predator δείχνει τον επωφελή για τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και τη Δημοκρατία χαρακτήρα της.

Υστερα ήταν οι σκληρές δηλώσεις τόσο από την πλευρά της λεγόμενης Ομπρέλας όσο και από επώνυμα στελέχη, που «ανέβηκαν στα κεραμίδια» καταγγέλλοντας την απόπειρα συγκάλυψης του σκανδάλου των υποκλοπών. Αντί να ασχολούνται μόνο με τον Κασσελάκη, ασχολήθηκαν επιτέλους, με τρόπο εκκωφαντικό μάλιστα, και με τους αυτουργούς της καθεστωτικής αχρειότητας.

Ενθαρρυντική και ενωτική υπήρξε επίσης η στάση της Θεοδώρας Τζάκρη, που δεν είχε δισταγμό να δηλώσει ότι δεν πρέπει να υπάρξει δισταγμός στις διαγραφές. Διότι, όπως είπε σε πνεύμα μετριοπάθειας, ήθελαν να κάνουν το κόμμα καλοκαιρινό. Την ίδια καλή θέληση δείχνει η δήλωση της Δώρας Αυγέρη για το «πεθαμένο λικέρ» που ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και οι διαδικασίες του πριν επέλθει ο Κασσελάκης. Όπως και η δήλωση του Γιώργου Τσίπρα, που κάλεσε τον Χρήστο Σπίρτζη να πάει αν θέλει στο ΠΑΣΟΚ. Και αποκάλυψε ότι ο Σκουρλέτης ήθελε να κάνει μεγάλη ζημιά στον Τσίπρα και στον Κασσελάκη.

Αυτά δείχνουν ότι ενωτικές πρωτοβουλίες λαμβάνονται από όλες τις πλευρές. Αν προσθέσουμε τις ήπιες δηλώσεις Δρίτσα και την ήπια απάντηση Πολάκη, που καθιστούν οπωσδήποτε ηπιότερο το κλίμα, οι ελπίδες γίνονται σχεδόν βεβαιότητα. Μια σειρά επώνυμοι κάνουν δεύτερες σκέψεις και επιτέλους γίνονται κάποιες θετικές κινήσεις.

Κάποια ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι ο ίδιος ο Κασσελάκης σαν να διστάζει να συνταχθεί με τις καλές αυτές πρακτικές. Το κρίσιμο διάστημα αναλώθηκε σε μια ομιλία στο συνέδριο του Economist, που -δεν είναι ανησυχητικό;-, σε αντίθεση με εκείνη στον ΣΕΒ, δεν επικρίθηκε από κανέναν εντός των τειχών. Επίσης, ασχολήθηκε με τη στήριξη του Ράμμου αντί με την υποστήριξη του καλοκαιρινού λικέρ. Και μεγαλύτερη ακόμα ανησυχία προκαλούν σε στελέχη όλων των πλευρών, που φέρονται αποφασισμένα να συνεχίσουν την καλή δουλειά, οι πληροφορίες ότι σκέφτεται να χειριστεί με μετριοπάθεια την υπόθεση των διαγραφών.

Πρόεδρε, για πρόσεξε! Έχεις ήδη προειδοποιηθεί ότι τέτοιου είδους παρεκκλίσεις είναι αυτοκτονία…