ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2023

Τι άλλο θέλετε ρε πλεμπαίοι;


Χλίδα, τσάντα και ρολόγια (πάλι τα χώσαμε στα λούκσουρι γκουντζ!)

Κάθομαι τώρα εγώ και διαβάζω στο προχτεσινό “Βήμα” για την αγορά των “λούκσουρι μπραντζ”, ότι ανθεί “πουλώντας μοναδικά προϊόντα και καθηλωτικές εμπειρίες” και σκέφτομαι ότι (όπως πολλοί άλλοι και πολλές άλλες) διαβαίνω με τρόμο τις θύρες του σούπερ μάρκετ, όχι για να ψωνίσω Louis Vuitton και Prada και αρώματα Christian Dior, αλλά κάνα τεταρτάκι φέτα και κάνα λίτρο ελαιόλαδο
Αυτή είναι η δική μας χλίδα στην Ελλάδα 2.0, τη χώρα που ηγείται της τέταρτη βιομηχανικής επαναστάσεως (Γιάννη Οικονόμου, νομίζεις θα σε ξέχναγα;), αυτά είναι τα δικά μας λούσα, αυτός είναι δικός μας χορός να περιδιαβαίνουμε τους διαδρόμους στον Σκλαβενίτη, στο ΑΒ, στον Μασούτη και να αναρωτιόμαστε αν φτάνει το πενηντάρικο για να βγάλουμε στο ΣουΚού ή θα πρέπει να (ξανα)πάρουμε τηλέφωνο το μπαμπά, τη μαμά, τη γιαγιά, τον παππού, τη θεία, το θείο μπας και τσοντάρουν το κατιτίς τους. Αυτή είναι η δική μας “απευθείας ανάθεση” κύριε Πιερρακάκη μου, από τους στενούς συγγενείς ράιτ θρου στην τρύπα της πορτοφόλας…

Ας μην μιζεριάζουμε, όμως. Αυτά είναι για τους αριστερούς, που λένε τόσο τα τρολάκια του ίντερνετ όσο και τα τρολάκια της πολιτικής. Εμείς είμαστε τα παιδιά μιας ισχυρής πατρίδας, που τη γιόρτασε προχτες όλο το φιλελευθεράτο τιμώντας τον Κώστα Σημίτη. Και δεν λιγουριάζουμε με τις χλιδές της οδού Βουκουρεστίου, καθώς η χρυσή πιστωτική γι’ αυτό ακριβώς το λόγο φτιάχτηκε:
Για να κάνεις σόπινγκ θέραπυ, όχι στον Κινέζο της γειτονιάς αλλά εκεί όπου ακόμη και οι πορδές των πελατών είναι παρφουμέ!

Μπατ, λετς νοτ χέζιτεϊτ, που λένε και στο Χάρβαρντ. Πάμε κατευθείαν στο εμπεριστατωμένο ρεπορτάζ του «Βήματος», για να διαβάσουμε ότι “ο διάσημος γαλλικός οίκος Louis Vuitton όχι μόνο «ισοφάρισε» τις επιδόσεις του 2019 για την Ελλάδα, αλλά οι πωλήσεις της εγχώριας θυγατρικής του το 2022 ήταν υψηλότερες από την τελευταία «κανονική» χρονιά κατά 16,37 εκατομμύρια ευρώ”. Στοχεύει μάλιστα η φίρμα να επεκταθεί με καταστήματα στην ανανεωμένη μαρίνα του Αστέρα Βουλιαγμένης, όπου θα φιλοξενηθούν αρκετά ακόμη “λούκσουρι μπραντζ”.

Κι επειδή δεν μπορεί να ψωνίζει μόνο ρούχα και παπούτσια ο κοσμάκης, στρέφεται κάποια στιγμή και στα ρολόγια. Βλέπε τις επιδόσεις της Rolex Ελλάς, η οποία το 2022 πέτυχε ρεκόρ πωλήσεων! Βάλε και την Hermès, με γύρω στα 44.000 ευρώ να κατατίθενται καθημερινά στο ταμείο της μίας και μοναδικής μπουτίκ της εν Ελλάδι εντός του 2022, βάλε και την Prada που κατάφερε σχεδόν να τριπλασιάσει το τζίρο της σε σύγκριση με το διάστημα πριν από την πανδημία (και καλού κακού έσκασε 19 εκατομμύρια ευρώ για να αγοράσει το ακίνητο της Βουκουρεστίου, όπου στεγάζεται από το 2008), βάλε και το ότι οι πωλήσεις της Parfums Christian Dior Hellas θα σπάσουν φέτος το φράγμα των 20 εκατομμυρίων ευρώ στην ελληνική αγορά, βάλε και την πρόβλεψη έγκριτου οίκου ότι η αγορά προσωπικής πολυτέλειας στη χώρα μας θα αυξηθεί μεταξύ 3 % και 8 % κατά τη διάρκεια του 2023 και τι άλλο θέλετε ρε πλεμπαίοι; Να σας πλένουν τα πόδια με παρθένο ελαιόλαδο ή να σας κάνουν απολέπιση με φέτα Παρνασσού; Ασταδγιάλα πια, η Ελλάδα πάει μπροστά απαστράπτουσα και εκθαμβωτική κι εσείς κάθεστε και γκρινιάζετε για χαζομαρίτσες όπως το γάλα του παιδιού; Ντροπή, ντροπή, ντροπή και πάλι καλά να λέτε που σας αφήνουμε και κυκλοφοράτε στους ίδιους δρόμους μ’ εμάς και διασταυρώνονται τα βλέμματά μας!

Υ.Γ.: Στο ρεπορτάζ του «Βήματος», σημειώνεται και το εξής νόστιμο:
Η εταιρεία Saint Laurent Greece, που πέρυσι έκλεισε την πρώτη δωδεκάμηνη χρήση της με τζίρο 4,63 εκατομμύρια ευρώ και διαθέτει ένα κατάστημα στην Ψαρού της Μυκόνου, ανέφερε στην οικονομική έκθεσή της πως το 2022 απασχόλησε έναν μόνο εργαζόμενο!
Να τα διαβάζει αυτά ο Νάσος Ηλιόπουλος και να κατουριέται απ’ τα γέλια…

Χρήστος Ξανθάκης