ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023

Αποτροπιασμός για το παραλήρημα ισραηλινού υπουργού: «Έχουμε την επιλογή να ρίξουμε ατομική βόμβα στη Γάζα»


Είπε για τον παλαιστινιακό λαό: «Μπορεί να πάει στην Ιρλανδία ή στις ερήμους, τα τέρατα στη Γάζα θα πρέπει να βρουν μια λύση μόνοι τους»...


Αποτροπιασμό και σωρεία αντιδράσεων προκαλούν οι δηλώσεις του ακροδεξιού υπουργού Amihai Eliyahu, σύμφωνα με τις οποίες η ρίψη πυρηνικού όπλου στη Λωρίδα της Γάζας αποτελεί «μια

επιλογή». Σύμφωνα με τους Times of Israel, σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό ο ακροδεξιός υπουργός υποστήριξε πως «δεν υπάρχουν μη μαχητές στη Γάζα», χαρακτηρίζοντας «αποτυχία» την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα.
Όταν ρωτήθηκε δε μια πυρηνική επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας αποτελεί επιλογή, αφού κατά την άποψή του όλοι είναι μαχητές, απάντησε: «Αυτός είναι ένας τρόπος, μια επιλογή».

Στο αντιπαλαιστινιακό του παραλήρημα, ο Eliyahu σημείωσε, μεταξύ άλλων, πως «η Γάζα δεν έχει δικαίωμα ύπαρξης» και είπε πως οποιαδήποτε πιθανότητα σύστασης ενός κράτους με την παλαιστινιακή σημαία «δεν θα έπρεπε να έχει κανένα δικαίωμα σε αυτή τη Γη».
Ερωτηθείς για την τύχη των Παλαιστινίων που ζουν στη Λωρίδα της Γάζας, ο ακροδεξιός Eliyahu είπε: «μπορούν να πάνε να ζήσουν στην Ιρλανδία ή στις ερήμους αν θέλουν. Τα τέρατα της Γάζας θα πρέπει να βρουν μια λύση μόνοι τους».

Παρά το γεγονός ότι ο Amihai Eliyahu δεν συμμετέχει στο Πολεμικό Συμβούλιο και την κυβέρνηση εθνικής ενότητας του Ισραήλ οι δηλώσεις του έκαναν αίσθηση. Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα, ακόμα και ο Μπενιαμίν Νετανιάχου τον χαρακτήρισε «εκτός πραγματικότητας» και τον απέκλεισε επ’ αόριστον από όλες τις μελλοντικές κυβερνητικές συσκέψεις.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Ισραήλ, Yair Lapid, δήλωσε ότι πρόκειται για ένα «φρικιαστικό και τρελό σχόλιο από έναν ανεύθυνο υπουργό» και επισήμανε ότι «ο Νετανιάχου πρέπει να τον απολύσει σήμερα το πρωί κιόλας».

Ενώ καίγεται η Γάζα: ΔΙΑΒΑΣΤΕ το κείμενο που υπογράφει ο Τάσος Κωστόπουλος στην Εφημερίδα των Συντακτών ΕΔΩ