ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 20 Ιουνίου 2023

Βlack mirror...


Τα «παιχνίδια» της Ν.Δ. με τους πολίτες, τώρα και σε videogame

Αν η Νέα Δημοκρατία ήταν ποδοσφαιρική ομάδα, το επικοινωνιακό της επιτελείο θα ήταν σίγουρα ο παίκτης βαρόμετρο. Μετά την ωραιοποιημένη και φτιαχτή της εικόνα στο tiktok, το κόμμα της Πειραιώς πέταξε τη μπάλα στο τερέν των ηλεκτρονικών παιχνιδιών, ευελπιστώντας να βρει άλλο ένα δίαυλο επικοινωνίας με τη νεολαία. Το 31,8% που απέσπασε στις πρώτες εκλογές στις ηλικίες 17-24, σίγουρα τους άνοιξε την όρεξη.

Η ΝΔ παρουσίασε, λοιπόν, μέσω ενός video game στυλ super mario το πρόγραμμα της ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου, «για να αλλάξει πίστα η πατρίδα μας». Και το όνομα αυτού: Σταθερά Τολμηρά Μπροστά - The Game.

Την ίδια ώρα που εκατοντάδες προσφυγικές ψυχές αγνοούνται στα ανοιχτά της Πύλου, η ηρωίδα του παιχνιδιού πηδάει πάνω από «εμπόδια» όπως οι ανισότητες, η μοιρολατρία καθώς και από απόψεις όπως ότι «αυτή η χώρα δεν αλλάζει» και σκέψεις πως «είναι όλοι ίδιοι».

«Για να φτάσουμε στην Ελλάδα που θέλουμε, πρέπει πρώτα να ξεπεράσουμε εμπόδια και παθογένειες. Να πιάσουμε στόχους και να σηκωνόμαστε κάθε φορά που σκοντάφτουμε. Αυτό ακριβώς είναι και το κόνσεπτ του παιχνιδιού που σχεδιάσαμε και λανσάρουμε σήμερα. Μία διαδρομή μπροστά, με προκλήσεις και στόχους. Περνάμε τις πίστες μαζί σταθερά και τολμηρά. Και προχωράμε μόνο μπροστά, για να αλλάξει πίστα η πατρίδα μας!», αναφέρει το κόμμα.
 


Ίσως αποτελεί και προφητεία το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία παρουσιάζει το πρόγραμμα της με βιντεοπαιχνίδι. Αν έχετε υπάρξει gamers στο παρελθόν, θα θυμάστε ότι σε κάποια videogames που ήταν αδύνατο να φτάσεις στην τελική πίστα. Δεν κέρδιζες ποτέ. Οι ζωές αρκετών Ελλήνων δεν είναι παιχνίδι, αλλά ένας ατέρμονος αγώνας επιβίωσης. Κάποιοι άνθρωποι όμως, θα συνεχίσουν να το αντιλαμβάνονται ως παιχνίδι. Άνθρωποι που έχουν μάθει να «κλέβουν», παίζοντας με κωδικούς.

Καλή επιτυχία στο παιχνίδι και καλή μας τύχη στην ζωή με αυτά που ακολουθούν και μόνο με videogame δε μοιάζουν. Αν θύμιζαν κάτι, μάλλον θα ήταν επεισόδιο του black mirror.