ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023

Οι προδότες κάνουν και ερωτήσεις...


Το ότι στη Ν.Δ. (και όχι μόνο) είναι βέβαιοι για τη νίκη τους στις εκλογές της Κυριακής είναι γνωστό. Τώρα βλέπουμε όμως ότι δεν τους αρκεί να κάνουν κυβέρνηση, θέλουν να κάνουν ταυτόχρονα και… αντιπολίτευση. Το είπε ο ίδιος ο πρόεδρος Κυριάκος χθες στον ΣΚΑΪ: «Σίγουρα η αντιπολίτευση θα ψάχνεται για αρκετό καιρό, αλλά ίσως θα πρέπει εμείς να είμαστε η αντιπολίτευση του εαυτού μας. Αυτό σημαίνει εμείς οι ίδιοι να είμαστε πολύ αυστηροί».
Οπότε, φαντάζομαι, μαζί με τα υπουργικά χαρτοφυλάκια θα μοιραστούν και ρόλοι αντιπολίτευσης. Ο Δένδιας θα κάνει τον Ανδρουλάκη, ο Κυρανάκης τον Κουτσούμπα και ο Αδωνις τη Ζωή Κωνσταντοπούλου. «Γαλάζια πατρίδα» όνομα και πράγμα από Δευτέρα
***
Βέβαια, την πραγματική διάθεση για το πώς θα αντιμετωπιστεί η κανονική αντιπολίτευση την έχουμε δει εδώ και μέρες.  Οποιος κάνει κριτική στο κόμμα τού 40% είναι ή προδότης ή ΣΥΡΙΖΑίος ή πράκτορας των Τούρκων ή… συνδυασμός των προηγούμενων. 
Π.χ. ο Θάνος Πλεύρης κατηγόρησε (Open) τον ΣΥΡΙΖΑ ότι στοχοποιεί και συκοφαντεί το Λιμενικό μετά το ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου, ότι «προσβάλλει τη χώρα», ότι υιοθετεί τη ρητορική των Τούρκων στο μεταναστευτικό και μετά έφτασε και στο αμίμητο: «Δεν είναι δουλειά των πολιτικών κομμάτων να θέτουν ερωτήματα κατά τη διάρκεια έρευνας». Αλίμονο, μόνο προδότες κάνουν ερωτήσεις. 
Στον Πλεύρη απάντησε άμεσα ο Γιάννης Ραγκούσης (ΣΥΡΙΖΑ): «Τότε, κ. Πλεύρη, να την κλείσουμε τη Δημοκρατία, να κλείσουμε και τη Βουλή, να κλείσουμε τα πολιτικά κόμματα και να σηκωθούμε να φύγουμε. Και να εγκαταστήσετε επιτέλους το καθεστώς που προφανώς επιδιώκετε».
Χ. Ιωάννου / ΕφΣυν