ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 19 Ιουνίου 2023

Νέο πρόστιμο από τον Μπακογιάννη στο ΚΚΕ που καλείται να πληρώσει 62.400 ευρώ


Πρόστιμο 5.400 ευρώ και στο  ΚΚΕ(μ-λ) για… προεκλογική αφισορύπανση

Ο δήμος Αθηναίων προχώρησε στην επιβολή νέων προστίμων στο ΚΚΕ ύψους 40.800 ευρώ και στο ΚΚΕ(μ-λ) ύψους 5.400 ευρώ. Τα πρόστιμα αφορούν την «προεκλογική αφισορύπανση στους δρόμους και τις πλατείες της πόλης», βάσει του νέου κανονισμού καθαριότητας του δήμου που είναι σε ισχύ από το 2022 και εισάγει νέο «εργαλείο» επίδειξης πολιτικής ισχύος.
Σημειώνεται ότι είναι το δεύτερο πρόστιμο που επιβάλλεται από τον δήμο στο ΚΚΕ μέσα σε μία εβδομάδα, καθώς το πρώτο, ύψους 21.600 ευρώ, είχε βεβαιωθεί την περασμένη Δευτέρα για αντίστοιχη παράβαση του κανονισμού.
Πρόστιμο ύψους 15.900 ευρώ έχει επιβληθεί και στο ΜέΡΑ25.
Αυτή τη φορά, οι υπηρεσίες του δήμου κατέγραψαν και στη συνέχεια αφαίρεσαν συνολικά 136 προεκλογικές αφίσες του ΚΚΕ από κολώνες δημοτικού φωτισμού όπου είχαν αναρτηθεί παράνομα, στις οδούς Πανεπιστημίου, Σταδίου, Ακαδημίας, Πειραιώς και Πατησίων.
Αντίστοιχα, αφαιρέθηκαν 18 προεκλογικές αφίσες του ΚΚΕ(μ-λ) που είχαν αναρτηθεί στις οδούς Πατησίων, Αγίας Λαύρας, Αχαρνών και Στρατηγού Καλλάρη.
«Τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν στα κόμματα για παράνομη αφισορύπανση δεν έχουν ούτε εισπρακτική λογική, ούτε αφορούν ένα μόνο κόμμα», είχε δηλώσει ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ σχολιάζοντας τις αντιδράσεις του ΚΚΕ στο πρόστιμο που τού επιβλήθηκε από τον δήμο.