ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 20 Ιουνίου 2023

Συμπαράσταση της ΕΣΗΕΑ στην Αργυρώ Γιαννουδάκη


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ενημερώθηκε για τη μήνυση εναντίον της δημοσιογράφου Αργυρώς Γιαννουδάκη για σχόλιά της σε εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης. Συγκεκριμένα, η δημοσιογράφος– μέλος της Ενωσης, η οποία έχει την αμέριστη συμπαράστασή μας, παραπέμπεται να δικαστεί ενώπιον Μονομελούς Πλημμελειοδικείου, με την κατηγορία ότι προσέβαλε την τιμή και την υπόληψη των μηνυτών και τους απείλησε, επειδή σχολίασε ανάρτηση των μηνυτών στο Facebook εκφράζοντας την άποψη ότι οι θέσεις τους στρέφονται κατά της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ.
Το Διοικητικό Συμβούλιο εκφράζει τον προβληματισμό κατά πόσο η έκφραση προσωπικών απόψεων και χαρακτηρισμών σε μια συζήτηση δυο πλευρών συνιστά προσβολή της τιμής και της υπόληψης του ενός εκ των δύο.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ θεωρεί ότι, στη Δημοκρατία, η δημόσια ελεύθερη έκφραση απόψεων προϋποθέτει την αποδοχή της κριτικής και της αντίθετης άποψης.