ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023

Debate με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου ζητούν οι «κομμένοι» της Πλεύσης Ελευθερίας


Κορυφώνεται η σύγκρουση των «κομμένων» από τα ψηφοδέλτια της Πλεύσης Ελευθερίας με την επικεφαλής του κόμματος, Ζωή Κωνσταντοπούλου, μόλις τρεις ημέρες πριν από τις εκλογές. Οι υποψήφιοι βουλευτές, μία μέρα μετά τη συνέντευξη Τύπου που έδωσαν, κατηγορώντας τη Ζ. Κωνσταντοπούλου για «αλαζονεία, νεποτισμό, εξαπάτηση, αδιαφορία για τη λαϊκή εντολή αλλά και για οργανωμένο σχέδιο παραγκώνισής τους», την καλούν σε ανοιχτό, δημόσιο διάλογο.
Οι υποψήφιοι βουλευτές διαμαρτύρονται για την αλλαγή σειράς στις εκλόγιμες θέσεις των ψηφοδελτίων και τη, με απόφαση της Ζωής Κωνσταντοπούλου, διολίσθησή τους σε μη εκλόγιμες θέσεις των ψηφοδελτίων, παρά το γεγονός ότι είχαν πάει πολύ καλά στις εκλογές της 21ης Μαΐου.
Οι εν λόγω υποψήφιοι, οι οποίοι υπογράφουν ως «Ομάδα παραγκωνισθέντων υποψηφίων βουλευτών από την Πλεύση Ελευθερίας», σε σχετική ανάρτησή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επισημαίνουν ότι η ανταλλαγή επιχειρημάτων των δύο πλευρών θα συμβάλλει «στην πληρέστερη και ακριβέστερη ενημέρωση των πολιτών», θα απαντήσει, δε, «σε ερωτήματα που απασχολούν τους Έλληνες ψηφοφόρους».
Η πρόσκληση απευθύνεται προς την κυρία Κωνσταντοπούλου όπως και στους συνεργάτες της.

Στη συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης, οι 9 υποψήφιοι δήλωσαν ότι έγιναν εν αγνοία τους «οι λαγοί της Ζωής Κωνσταντοπούλου», ενώ διέψευσαν ότι υπήρξε οποιαδήποτε προηγούμενη ενημέρωση, πολύ περισσότερο συναίνεση, με τις αλλαγές στη σειρά των υποψηφίων.
Επίσης, υποστήριξαν ότι οι ισχυρισμοί της Ζωής Κωνσταντοπούλου αλλά και του Σπύρου Μπιμπίλα για όσους αποχώρησαν είναι ψευδείς, προκαλώντας και τους δύο να δώσουν έστω ένα στοιχείο που να αποδεικνύει τα λεγόμενά τους. Bάσει στοιχείων που παρέθεσαν, μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου άλλαξαν όσοι και όσες πρώτευσαν στο ψηφοδέλτιο στις 29 από τις 59 εκλογικές περιφέρειες.