ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 7 Μαρτίου 2023

«SOS: Μαξίμου καλεί... ΜΜΕ»


Επιχείρηση διάχυσης και συγκάλυψης ευθυνών

Ξεκίνησε συντονισμένα από χθες η επιχείρηση διάχυσης ευθυνών ανά τους αιώνες προκειμένου να συγκαλυφθούν οι ευθύνες της κυβέρνησης και των ημετέρων της για την τραγική κατάληξη του θανάσιμου ταξιδιού.
Έρευνες και δειγματοληπτικοί έλεγχοι που τέλειωσαν το 2021 βγήκαν τυχαία από τα συρτάρια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ενώ με πρωτοπόρα τα πρωτοσέλιδα λαθρόβιων φιλοκυβερνητικών εντύπων, ξεκίνησε και η επιχείρηση της πάση θυσία σπίλωσης με στόχο τον γνωστό συμψηφισμό του επιτελικού κράτους μπροστά στα δύσκολα.
Τέσσερα χρόνια μοιραίοι άπρακτοι άφησαν τα δίκτυα στην κακή τους μοίρα αυτοί που τώρα ανακαλύπτουν ότι υπήρχαν προβλήματα. Στα καλάθια των αχρήστων πετούσαν τις παραιτήσεις ειδικών και τις έγκαιρες προειδοποιήσεις εργαζομένων, η περίφημη Εθνική Αρχή Διαφάνειας έκοβε πρόστιμα για τσιγάρα και μάσκες, ενώ οι «παροχές» προς τις εταιρείες και τους εργολάβους άδειαζαν τα δημόσια ταμεία και υποβάθμιζαν συνειδητά τον ΟΣΕ.
Οι πολίτες γνωρίζουν πλέον καλά τι σημαίνει εκποίηση κάθε ίχνους δημοσίου τομέα το είδαν με τη ΔΕΗ, το ένιωσαν με το ΕΣΥ, το βιώνουν τώρα με τραγικό τρόπο στον ΟΣΕ. Γνωρίζουν ότι πέρα από κάθε δυσάρεστη και επιβεβλημένη μνημονιακή υποχρέωση του παρελθόντος, η σημερινή κυβέρνηση έχει σημαία της την κατάργηση του Δημοσίου και τη μετατροπή του στον καλό πελάτη των ιδιωτικών συμφερόντων με τα χρήματα των φορολογουμένων.
Τρανή απόδειξη για την υποκριτική συγνώμη και τις υποσχέσεις για διορθωτικές κινήσεις η κατάθεση του νομοσχεδίου τέρατος που μεταξύ άλλων ιδιωτικοποιεί και το νερό. Από τη μια μεριά η κυβέρνηση πενθούσε για να παρουσιαστεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή κι από την άλλη ετοιμάζεται να σύσσωμη να επιβάλλει μεγάλα κόστη ακόμα και στο ξεδίψασμα των πολιτών.
Ούτε καν τη συμβολική πράξη απόσυρσης του υπεύθυνου για τον ΟΣΕ υπουργού έως ότου ολοκληρωθούν οι δικαστικές έρευνες δεν έχει την ευαισθησία να κάνει, ενώ δυστυχώς οι υποδείξεις προς τη δικαιοσύνη δεν φαίνεται να προσκρούουν στον «τοίχο» της Θέμιδος. Μόνη παρηγοριά στους εξοργισμένους πολίτες που στέκονται δίπλα στο πλευρό των συνάνθρωπων τους η υπόσχεση να μην επιτρέψουν την προσβολή στη μνήμη των θυμάτων.
Αν δε το μόνο ορατό και χωρίς οικονομικό κόστος γι' αυτήν μέτρο που τελικά εφαρμόζει η κυβέρνηση μετά την τραγωδία στο Μάτι, είναι η άμεση απομάκρυνση των κατοίκων από κάθε περιοχή που καίγεται αποτελεί «οδηγό», τι θα κάνουν στον διαλυμένο ΟΣΕ; Θα κατεβάζουν τους επιβάτες από τα τρένα;
Α.Ψ./ΕφΣυν