ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023

Δημοσιογράφος της El Pais εγκαλεί τον Πρετεντέρη για άρθρο του στα Νέα


«Ζητώ να διορθώσετε το άρθρο σας, το οποίο παραποιεί έρευνά μας»

Ο δημοσιογράφος της El Pais Andrés Mourenza καλεί μέσω Twitter τον Γιάννη Πρετεντέρη να διορθώσει άρθρο του στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» μέσω του οποίου, όπως λέει, παραποιούσε στοιχεία της έρευνας που παρουσίασαν η Ισπανική εφημερίδα και το ελληνικό μέσο ενημέρωσης Solomon και αφορούν στην αντιμετώπιση των προσφύγων από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Ο Γιάννης Πρετεντέρης στο άρθρο του εμφανιζόταν ιδιαίτερα απαξιωτικός για τις αποκαλύψεις που ανέφεραν ότι οι ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας ληστεύουν μετανάστες στα ευρωπαϊκά σύνορα, αφήνοντας, μάλιστα, να διαφανεί ότι πρόκειται για έρευνα «μούφα».
Ο Andrés Mourenza στην ανάρτησή του αναφέρει: «Αγαπητέ κύριε, ζητώ να διορθώσετε το άρθρο σας, το οποίο παραποιεί την έρευνά μας. Μπορείτε να εκφράζετε ελεύθερα τις απόψεις σας για το θέμα, αλλά η εσφαλμένη αναφορά σε άλλα μέσα δεν ταιριάζει καλά με καθιερωμένες εφημερίδες όπως είναι ΤΟ ΒΗΜΑ και ΤΑ ΝΕΑ».