ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023

«Μηνύματα» στην κυβέρνηση από την Καθημερινή


«Η κυβέρνηση γνώριζε τις ασύλληπτες ελλείψεις, αλλά δεν κινήθηκε ούτε έγκαιρα, ούτε και αποφασιστικά για να τις αντιμετωπίσει», αναφέρει η Καθημερινή στο κύριο άρθρο της για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.
Στο κύριο άρθρο της με τίτλο: «Πολιτική ευθύνη» επισημαίνει ότι η σημερινή κυβέρνηση «δεν κινήθηκε ούτε έγκαιρα ούτε και αποφασιστικά» για τις ελλείψεις στο σιδηροδρομικό δίκτυο και επισημαίνει πως «οι πολίτες προσδοκούσαν {…} ότι οι κυβερνώντες θα λειτουργούσαν σαν μάνατζερ και χωρίς συμβιβασμούς με το χθες».
«Το γεγονός ότι πολλές από τις ασύλληπτες ελλείψεις του σιδηροδρομικού δικτύου ήταν γνωστές και είχαν επισημανθεί σε στελέχη προηγούμενων κυβερνήσεων δεν ελαφρύνει τη θέση της σημερινής κυβέρνησης, το αντίθετο.
Σημαίνει ότι τις γνώριζε αλλά δεν κινήθηκε ούτε έγκαιρα ούτε και αποφασιστικά για να τις αντιμετωπίσει. Οι πολίτες προσδοκούσαν ότι αυτή θα ήταν η διαφορά, ότι οι κυβερνώντες θα λειτουργούσαν σαν μάνατζερ και χωρίς συμβιβασμούς με το χθες», αναφέρει το κύριο άρθρο της Καθημερινής και συνεχίζει: «Η συστημική αποτυχία στη διαχείριση του ΟΣΕ έχει απογοητεύσει πολλούς, που βλέπουν ότι σε μερικούς ζωτικούς τομείς λίγα άλλαξαν.
Δικαιολογημένα πιστεύουν ότι πέρα από τον κάθε σταθμάρχη υπάρχει ζήτημα πολιτικής ευθύνης»