ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 5 Μαρτίου 2023

Χρυσός και πάλι ο Τεντόγλου - H ΕΡΤ δεν μετέδωσε ζωντανά το χρυσό άλμα


Μετά τη Γλασκώβη το 2019 και το Τορούν το 2021, ο 25χρονος Έλληνας άλτης Μίλτος Τεντόγλου, στέφθηκε το πρωί της Κυριακής πρωταθλητής Ευρώπης στον κλειστό στίβο, για τρίτη συνεχή φορά, πετώντας από το πρώτο άλμα του στα 8,30 μέτρα στη διοργάνωση της Κωνσταντινούπολης, λίγα 24ωρα μετά το ασημένιο μετάλλιο του Νίκου Ανδρικόπουλου στο τριπλούν...
Παρά το γεγονός ότι - όπως έχει δηλώσει - δεν του... αρέσει ν' αγωνίζεται πρωί, ο Ολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης και αμφισβήτησης στους αντιπάλους του. Ο Τεντόγλου, κυριάρχησε με το... καλημέρα στον τελικό, με άλμα στα οκτώ μέτρα και 30 εκατοστά στην πρώτη προσπάθεια, ενώ κατά σειρά, τα υπόλοιπα άλματα του, μετρήθηκαν στα 8.16μ, άκυρο, 8.05μ, 8.07μ και 8.29 μέτρα.
Το αργυρό μετάλλιο, κατέκτησε ο Σουηδός, Τομπίας Μόντλερ με 8.19μ. και το χάλκινο, ο Ρουμάνος, Γκαμπριέλ Μπιτάν με οκτώ μέτρα.

Η μετάδοση του τελικού του από την ΕΡΤ, είχε ένα μεγάλο φάουλ που μοιραία προκάλεσε εκνευρισμό στους φίλους του κλασικού αθλητισμού. Η κορυφαία προσπάθεια του Μίλτου Τεντόγλου δεν μεταδόθηκε στην ώρα της από την ΕΡΤ, αλλά μεταδόθηκε αμέσως μετά την ολοκλήρωση του τελικού του μήκους, με τον Τούρκο σκηνοθέτη να την προσθέτει στους πανηγυρισμούς του Έλληνα πρωταθλητή.