ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023

Απάντηση Ρουσόπουλου για τις διαρροές Καραμανλή


«Οι απόψεις μου δεν τελούν υπό την έγκριση τρίτων» διεμήνυσε αργά το βράδυ της Τετάρτης ο βουλευτής της Ν.Δ. και πρώην υπουργός, καθώς μαίνεται η ένταση στο εσωτερικό της «γαλάζιας» παράταξης μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη και την απόφαση του πρώην υπουργού Μεταφορών να παραιτηθεί μεν, αλλά να κατέβει κανονικά υποψήφιος στις επικείμενες εκλογές.

Ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος με δήλωσή του χαρακτήρισε «περίεργη» την πληροφορία περί διαρροής από το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, για να σημειώσει ότι οι πολιτικές του θέσεις είναι προσωπικές και δεν ζητά έγκριση για να τις εκφράσει. 

«Παρότι απολύτως παράδοξη και περίεργη η πληροφορία που θέλει το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή να διευκρινίζει ότι οι πολιτικές μου θέσεις είναι προσωπικές, είμαι υποχρεωμένος να σημειώσω το αυτονόητο: Οι απόψεις μου δεν τελούν υπό την έγκριση τρίτων. Ούτε θα μπορούσε να γίνει ποτέ αυτό» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τι προηγήθηκε

Ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος, στο πλαίσιο τηλεοπτικής του εμφάνισης στο Open, τοποθετήθηκε για το θέμα της υποψηφιότητας του παραιτηθέντος υπουργού Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, για να σημειώσει «δεν θα σας πω τι πρέπει να κάνει. Θα σας πω ότι το 2008 όταν εγώ κατηγορήθηκα αδίκως για μια αθλιότητα, το οποίο με αθώωσε το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή το 2010 αλλά και η Δικαιοσύνη. Εγώ είπα στον Καραμανλή ότι δεν θα κατέβω υποψήφιος. Υπάρχουν στιγμές στην πολιτική που κραυγάζεις και δεν σε ακούει κανένας και στιγμές που ψιθυρίζεις και σε ακούνε όλοι. Όσα δίκαια και να έχει δεν πρόκειται να σου αναγνωριστεί κανένα δίκαιο. Ας υποθέσουμε ότι τα είχε κάνει τέλεια ο κ. Καραμανλής. Τα φώτα έχουν στραφεί πάνω σε ένα πρόσωπο και σε μια κυβέρνηση. Και όχι αδίκως στην κυβέρνηση ή σε κάποιο πρόσωπο με την έννοια ότι έχει την τελική ευθύνη. Υπάρχουν στιγμές στην πολιτική που σε οδηγούν σε μια λύση».

Μετά από αυτή την τοποθέτηση, κύκλοι του πρώην πρωθυπουργού και συνονόματου του πρώην υπουργού Μεταφορών, ξεκαθάριζαν ότι οι απόψεις Ρουσόπουλου δεν απηχούν τις δικές του.

Πηγή από το γραφείο του, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων, διευκρίνισε ότι οι δηλώσεις του βουλευτή της Ν.Δ. Θεόδωρου Ρουσσόπουλου, που αφορούν τον τέως υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, «δεν ήταν σε γνώση του και εκφράζουν τον Ρουσσόπουλο προσωπικώς».

Υπενθυμίζεται ότι ο Κώστας Αχ. Καραμανλής υπέβαλε την παραίτησή του μετά το δυστύχημα στα Τέμπη. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ερωτηθείς στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών για το αν υπάρχουν σκέψεις να μην είναι υποψήφιος ο τέως υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, είπε πως δεν υπάρχει πρόθεση να μην είναι, γεγονός που όπως γράφει η ΕΦΣΥΝ φαίνεται πως διχάζει το εσωτερικό της «γαλάζιας» παράταξης καθώς ακούγονται διαφορετικές φωνές.