ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023

O Χατζηνικολάου δηλώνει δημόσια τη διαφωνία του με τη διεύθυνση του ΑΝΤ1


Την διαφωνία του με την παρουσίαση της προγραμματισμένης δημοσκόπησης της Marc εξέφρασε ο παρουσιαστής του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΑΝΤ1, Νίκος Χατζηνικολάου. Κατά την έναρξη
της παρουσίασης των αποτελεσμάτων της έρευνας από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Marc, Θωμά Γεράκη ο δημοσιογράφος σημείωσε πως θέλει να κάνει μία τοποθέτηση λέγοντας την έχει μεταφέρει και στην διεύθυνση της ενημέρωσης του τομέα ειδήσεων του ΑΝΤ1. «Πρέπει να σας πω, να εκφράσω, γιατί έχω κοντά 40 χρόνια στη δημοσιογραφία, την ένστασή μου, τη διαφωνία μου για το γεγονός ότι γίνεται και δημοσιεύεται μία δημοσκόπηση ενώ ακόμη γίνονται κηδείες, ενώ δηλαδή το θέμα είναι σε μία συναισθηματική έκρηξη για όλους μας».
Από πλευράς του ο Θωμάς Γεράκης απάντησε ότι «κατ’ αρχήν συμμερίζομαι, καταλαβαίνω κ. Χατζηνικολάου αυτό που λέτε και νομίζω ότι μοιραζόμαστε τα ίδια συναισθήματα». Συνεχίζοντας ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας αναφέρθηκε στην έρευνα λέγοντας πως αυτή ήταν προγραμματισμένη και μάλιστα θα προβαλλόταν την Δευτέρα που πέρασε. «Δεν είμαι αυτόκλητος εγώ εδώ. Έχουμε να παρουσιάσουμε την μηνιαία τακτική έρευνα του ΑΝΤ1», είπε και συμπλήρωσε πως αποφασίστηκε να αναβληθεί έτσι ώστε να μην γίνονται συνεντεύξεις κατά τη διάρκεια του τριήμερου εθνικού πένθους και να προβληθεί τελικώς στο τέλος της εβδομάδας.

Για την ιστορία η δημοσκόπηση της Marc είναι η πρώτη που πραγματοποιείται μετά την τραγωδία στα Τέμπη και όπως προκύπτει από τα ευρήματα, η ΝΔ χάνει 2,9 μονάδες στην πρόθεση ψήφου καθώς τον Φεβρουάριο ήταν στο 32,5%. Όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου, το κυβερνών κόμμα παραμένει πρώτο με 29,6% και ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 25%. Στην τρίτη θέση είναι το ΠΑΣΟΚ με 9,7%, και ακολουθούν το ΚΚΕ με 6,6%, η Ελληνική Λύση με 3,9% και το ΜέΡΑ25 με 3,5%. Στο όριο του 3% για την είσοδο στη Βουλή βρίσκεται το «Εθνικό Κόμμα Έλληνες».