ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023

Ο Βασίλης Σκουρής για το ieidiseis και τον Χρήστο Εξάρχου


Εφυγε από τη ζωή στα 52 του χρόνια, μετά από σκληρή και άνιση μάχη με σπάνια μορφή καρκίνου, ο Χρήστος Εξάρχου πρόεδρος του ΔΣ της NEWSROOM της AIRENERGY και της ENERGY REGISTER.
Ο Χρήστος Εξάρχου ήταν Διευθύνων Σύμβουλος της AIRENERGY. Πρωταγωνιστής και πρωτοπόρος στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας συνεργαζόταν με μεγάλες εγχώριες και ξένες εταιρείες με στόχο την παραγωγή πράσινης ενέργειας, πάντα με σεβασμό στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του ελληνικού τοπίου. 
Ο πρόεδρος του ΔΣ της NEWSROOM ήταν ένας εκ των πρωταγωνιστών και ιδρυτικών στελεχών του iEidiseis.gr στο τέλος του 2018. Όραμά του η δημιουργία ενός ενημερωτικού site που θα ασκούσε κριτική στα κακώς κείμενα της εξουσίας. Η καθαρότητά του, αλλά και η διαίσθησή του να δείχνει εμπιστοσύνη στους ανθρώπους που βρέθηκαν δίπλα του, οδήγησαν το iEidiseis.gr σε ένα από τα μεγαλύτερα ενημερωτικά site στο διαδίκτυο.
Ακόμη και τους τελευταίους μήνες της ζωής του δεν έπαψε να είναι δραστήριος και να «καμαρώνει» και για τα νέα του «παιδιά», όπως το iEnergeia.gr.
Ο δημοσιογράφος Βασίλης Σκουρής γράφει μεταξύ άλλων στo ieidiseis για τον Χρ. Εξάρχου:
Πρωτάκουσα για τον Χρήστο Εξάρχου όταν μου έγινε η κρούση να έρθω στο iEidiseis. Μου τον παρουσίασαν ως μια εγγύηση ότι το εγχείρημα θα είναι σοβαρό-όπως και τα άλλα στελέχη της ιδιοκτησίας, αλλά και τον Παναγιώτη Ευθυμιάδη που είχε τη δημοσιογραφική διεύθυνση. Γνωρίζοντάς τον, κατάλαβα ότι τα πολύ θερμά λόγια που μου είπαν λίγα ήταν!
Ακούραστος, με έμφυτη ευγένεια, αλλά και τεράστια αποφασιστικότητα, πάντα με ένα καλό λόγο στα χείλη και με ενδιαφέρον για τους εργαζόμενους, με όραμά του τον πρωταγωνιστικό ρόλο που θα έπρεπε να αποκτήσει το iEidiseis, υπήρξε ένας πολύτιμος κρίκος για την αλματώδη εξέλιξη της ιστοσελίδας.
Δεν ήξερε τι θα πει διαπλοκή, ποτέ δεν συμβιβάστηκε με το άδικο, πάντα στήριζε την κοινή απόφαση πως το iEidiseis θα ήταν ένα πλουραλιστικό μέσο από την πλευρά των συμφερόντων της χώρας και των πολιτών της, μακριά από την κίτρινη δημοσιογραφία, αλλά και ένα μέσο που γύρω του θα συγκεντρωνόταν η σοβαρή διανόηση της χώρας- τόσο η παλαιότερη, όσο και η νεότερη γενιά. Πίστευε πάντα πως το iEidiseis θα έπρεπε να μετεξελιχθεί σε όμιλο, για τη μεγαλύτερη απήχησή του, με το πρώτο βήμα να είναι το iEnergeia.gr, που ανέλαβε ο ειδικός στο να «χτίζει» σάιτ Πάνος Ευθυμιάδης, ενώ η ανάληψη της διεύθυνσης του iEidiseis από τον Θανάση Τσεκούρα ανέβασε επίπεδο στην ιστοσελίδα μας [...]