ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023

Κατατέθηκε η μήνυση Θεοδωρικάκου


Στον Άρειο Πάγο βρέθηκε το πρωί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, για να καταθέσει μήνυση στον απόστρατο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. που κατήγγειλε συγκάλυψη σε υπόθεση του γιου του.
Ο υπουργός προσήλθε στο Μέγαρο του Αρείου Πάγου, συνοδευόμενος από τον συνήγορό του Αλέξη Κούγια και κατέθεσε μήνυση για τα αδικήματα της ψευδούς κατάθεσης, της συκοφαντικής δυσφήμισης και της παράβασης καθήκοντος.
Θυμίζουμε ότι υπήρξε μπαράζ δημοσιευμάτων για «προνομιακές» σχέσεις αξιωματούχων της ΕΛ.ΑΣ. με το οργανωμένο έγκλημα αλλά και για υπόθεση που αφορά σε καταγγελία συγκάλυψης υπόθεσης που αφορούσε τον γιο του Τ. Θεοδωρικάκου.
Εξερχόμενος του Αρείου Πάγου καταφέρθηκε με σκληρά λόγια για τον απόστρατο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. που όπως είπε «εκτελούσε την άθλια σκευωρία με ψέμματα και συκοφαντίες» και «επιχείρησε να με πλήξει πολιτικά και ηθικά».
Σύμφωνα με τον υπουργό η κατηγορία «κατέρρευσε από τα στοιχεία του ελέγχου» καθώς «οι πέντε αστυνομικού κατέθεσαν πως έγινε έλεγχος και δεν βρέθηκε ουδέν μεπτόν».
Ο Τάκης Θεοδωρικάκος, φανερά ενοχλημένος, θέλησε να στείλει ένα μήνυμα στους «σκευωρούς» λέγοντας πως θα τους πάει μέχρι τέλους γιατί «με την τιμή και την υπόληψη του γιου μου και της οικογένειας μου κανείς δεν θα παίξει».
Ο Αλέξης Κούγιας ανέφερε ότι μήνυση θα κάνει και ο γιος του κ. Θεοδωρικάκου, ενώ θα κατατεθεί και αγωγή ύψους 500 χιλιάδων ευρώ εκ μέρους του κ. Θεοδωρικάκου και επισήμανε: «Μου κάνει εντύπωση η σπουδή με την οποία διαβιβάστηκε η δικογραφία προς τη Βουλή γιατί ο συκοφάντης κατά τον κ. υπουργό και κατά εμένα δεν έχει αναφέρει ποτέ ότι ο κ. υπουργός έκανε κάτι, αλλά αναφέρει μόνο ότι συμπεραίνω ότι μπορεί πίσω από αυτό να είναι ο κ. Θεοδωρικάκος. Αυτή η σπουδή εμένα με ενοχλεί».
Χθες πάντως, νέο ρεπορτάζ του Mega, ανέφερε πως στην υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων επικρατεί αναβρασμός με στελέχη να καταγγέλλουν ότι τα τελευταία 24ωρα, μετά τις 26 Ιανουαρίου, έχει ξεκινήσει ένα είδος πογκρόμ. Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ αστυνομικοί αναφέρουν ότι έχουν φτάσει στα όριά τους, καθώς η νέα διοίκηση δίνει λευκά χαρτιά και απαιτεί να υπογράψουν δηλώσεις ότι επιθυμούν να αποχωρήσουν από την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων. Προσθέτουν δε, σύμφωνα με το Mega, ότι έχουν δεχθεί απειλές όπως «θα σε τελειώσω» και «θα σε διώξω από το σώμα».