ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023

«Το βραχιόλι της φωτιάς» έσπασε όλα τα ρεκόρ του ERTFLIX


Κάθε προηγούμενο ρεκόρ του ERTFLIX έσπασε η νέα σειρά της ΕΡΤ1 «Το βραχιόλι της φωτιάς», που ανέβηκε στην ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ από την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου έως και την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023. Μπορεί να μοιάζει απίστευτο, αλλά τα οχτώ επεισόδια της σειράς κατέγραψαν περισσότερες από 1 εκατομμύριο θεάσεις σε μόλις μία εβδομάδα, εκτινάσσοντας την επισκεψιμότητα του ERTFLIX κατά 49% σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα.
Συγκεκριμένα -και σύμφωνα πάντα με το διεθνές λογισμικό Youbora- που καταγράφει την τηλεθέαση του ΕRTFLIX, «Το βραχιόλι της φωτιάς» σε μια εβδομάδα είχε συνολικά 1.026.279 θεάσεις, με το απόλυτο ρεκόρ να σημειώνεται την προηγούμενη Κυριακή, καθώς τότε καταγράφηκαν 226.125 προβολές των επεισοδίων της.
Εξίσου εντυπωσιακό, όμως, είναι ότι το 50% των θεάσεων δεν έγιναν μέσω τηλεόρασης, αλλά από άλλες συσκευές (υπολογιστές, τάμπλετ, κινητά τηλέφωνα κ.λπ.), γεγονός που επιβεβαιώνει ότι και στην Ελλάδα αρχίζει να επικρατεί, πλέον, η νέα διεθνής τάση, που θέλει τους πολίτες να επιλέγουν όχι μόνον τον χρόνο, αλλά και τον τρόπο παρακολούθησης των αγαπημένων τους προγραμμάτων. Όπως φαίνεται και από τα στοιχεία του Youbora, σχεδόν ένας στους τέσσερις πολίτες, και συγκεκριμένα το 23%, παρακολούθησαν «Το βραχιόλι της φωτιάς» από το κινητό τους τηλέφωνο!
Η μεγάλη επιτυχία της σειράς, που αφηγείται την ιστορία μια εβραϊκής οικογένειας της Θεσσαλονίκης από το 1917 ώς το 1962, επιβεβαιώνεται και από τα διθυραμβικά σχόλια που έχει ήδη λάβει στα Social Media, με τους πολίτες, μάλιστα, που παρακολούθησαν τα επεισόδια να δημιουργούν μόνοι τους το χάσταγκ της σειράς πριν αυτό γίνει γνωστό από την ΕΡΤ!
Είναι αξιοσημείωτο, τέλος, ότι η ΕΡΤ έλαβε εκατοντάδες τηλεφωνήματα από πολίτες που ζητούσαν να παραμείνει για λίγες ακόμη ημέρες στο ERTFLIX, καθώς δεν πρόλαβαν να την ολοκληρώσουν. Kάτι που θα γίνει, αλλά από τα τέλη αυτής της εβδομάδας, καθώς από το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου και κάθε Σάββατο, η σειρά θα αρχίσει να μεταδίδεται από την ΕΡΤ1, στις 10 το βράδυ, με την πρεμιέρα, μάλιστα, να επιφυλάσσει στους τηλεθεατές διπλό επεισόδιο.
*** «Το βραχιόλι της φωτιάς» βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο της Βεατρίκης Σαΐας-Μαγρίζου, τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Γιώργος Γκικαπέππας και το σενάριο είναι των Νίκου Απειρανθίτη και Σοφίας Σωτηρίου.