ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023

Συνέλαβαν τον Πέτρο Τατσόπουλο μετά από μήνυση παρουσιαστή - πολιτευτή


Στη σύλληψη του συγγραφέα και πρώην βουλευτή Πέτρου Τατσόπουλου προχώρησετο βράδυ της Δευτέρας η Αστυνομία. Σύμφωνα με ίσα έχουν γίνει μέχρι τωρα γνωστά: Μετά το πέρας εκδήλωσης με τίτλο: «Είναι παιδεία και θρησκεία έννοιες ασύμβατες;» στο βιβλιοπωλείο Free Thinking Zone, στην οδό Σκουφά στο Κολωνάκι, άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. προχώρησαν στη σύλληψη του κ. Τατσόπουλου με τη διαδικασία του αυτόφωρου και τον μετέφεραν στο Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας.
Η σύλληψη του κ. Τατσόπουλου με τη διαδικασία του αυτοφώρου δεν αφορά τη συμμετοχή του στη συγκεκριμένη εκδήλωση αλλά αναρτήσεις του οι οποίοι προκάλεσαν τη μήνυση του παρουσιαστή Φίλιππου Καμπούρη, για συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση.
«Το θέμα είναι ότι βρίσκομαι σε αυτή τη διαδικασία επειδή κάποιος φαιδρός τύπος αποφάσισε να μου κάνει μήνυση», σημείωσε σε μια πρώτη του αντίδραση ο Π. Τατσόπουλος, ο οποίος έως τις 12 το βράδυ της Δευτέρας κρατείτο, βάσει της προβλεπόμενης διαδικασίας στο Α.Τ Ομόνοιας. Λίγο μετά τις 00:30, έγινε γνωστό ότι αφέθηκε ελεύθερος.
Τη σύλληψη του Πέτρου Τατσόπουλου γνωστοποίησε μέσω των social media η Αρετή Γεωργιλή. Ο πρώην βουλευτής συνελήφθη σε εκδήλωση του βιβλιοπωλείου Free Thinking Zone, στο Κολωνάκι, το βράδυ της Δευτέρας.
«Είμαι έξαλλη! Μόλις συνέλαβαν με διαδικασία αυτόφωρου τον Πέτρο Τατσόπουλο σε εκδήλωση που έχω στο Free Thinking Zone για την παιδεία και τη θρησκεία, μετά από μήνυση που του έγινε για ρατσιστικό λόγο, βλασφημία και δεν ξέρω εγώ τι άλλη μπούρδα σκαρφίστηκαν», έγραψε η ιδιοκτήτρια του βιβλιοπωλείου σε ανάρτησή της.
«Ο Πέτρος φυσικά δεν είπε τίποτα που να εμπίπτει στον αντιρατσιστικό νόμο. Εξέφρασε με παρρησία και νηφαλιότητα την άποψή του. Ας έρθουν να μας συλλάβουν όλ@ λοιπόν! Για μια ακόμη φορά η ελευθερία του λόγου σε αυτήν τη χώρα πάει περίπατο και για μια ακόμη φορά η αστυνομία δείχνει τα… σωστά αντανακλαστικά! Ντροπή!», συμπλήρωσε.