ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023

Εφημερίδες 2024: 1ο Ετήσιο Συνέδριο των εκδοτών


“Εφημερίδες 2024” είναι ο τίτλος του 1ου Ετήσιου Συνεδρίου που διοργανώνει η Ένωση Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΙΗΕΑ) τη Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση. Στόχος του συνεδρίου, το οποίο τελεί υπό την Αιγίδα της Προεδρίας της Βουλής, είναι να εξετάσει σφαιρικά και διεξοδικά κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τόσο το παρόν όσο και το μεσοπρόθεσμο μέλλον του Τύπου, σε μία εποχή όπου η έγκυρη, επώνυμη και ποιοτική ενημέρωση συνιστά ολοένα και επιτακτικότερη ανάγκη για τις ελεύθερες κοινωνίες και τη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος.
Σε αυτό το πλαίσιο, το συνέδριο της ΕΙΗΕΑ θα επικεντρωθεί σε τρείς διακριτές θεματικές ενότητες – συγκεκριμένα:
  • Στοιχεία ερευνών –με τη πλέον πρόσφατη να έχει διεξαχθεί ειδικά για το συνέδριο, όπου και θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα- που καταγράφουν τόσο τη δυναμική όσο και τη συγκριτική τοποθέτηση του Τύπου στο τοπίο της Ενημέρωσης.
  • Θεσμικά ζητήματα που –ολοένα και περισσότερο σε πανευρωπαϊκό επίπεδο- διαμορφώνουν το κανονιστικό πλαίσιο το οποίο ορίζει την θέση του Τύπου στο οικοσύστημα της επικοινωνίας, ειδικά απέναντι στις κυρίαρχες παγκόσμιες πλατφόρμες.
  • Το αναδυόμενο, βραχυμεσοπρόθεσμο επιχειρηματικό μοντέλο του (έντυπου και ψηφιακού) Τύπου τόσο σε ότι αφορά τη σχέση με τους αναγνώστες όσο και τη συνεργασία με τη διαφημιστική αγορά.
Ανάμεσα στους πρώτους επιβεβαιωμένους ομιλητές είναι οι: κ. Jean-Pierre de Kerraoul, Πρόεδρος Δ.Σ., ΕΝΡΑ (European Newspaper Publishers Association / Ευρωπαϊκή Ένωση Εκδοτών Εφημερίδων), κ. Ελένη Κωνσταντοπούλου, Αντιπρόεδρος, The New York Times, κ. Ηλίας Κοντέας, Γενικός Διευθυντής, ΕΝΡΑ (European Newspaper Publishers Association / Ευρωπαϊκή Ένωση Εκδοτών Εφημερίδων), κ. Ξένια Κούρτογλου, Πρόεδρος, Focus S.A. και Δρ Μαρία Καμηλάκη, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Βιβλιοθήκης της Βουλής.
Μεγάλος Χορηγός η ΔΕΗ και Χορηγοί, η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, η Motoroil και το Πρακτορείο ΑΡΓΟΣ. Με την υποστήριξη της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, Ίδρυμα Ωνάση.