ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023

Κόλαση...


"Δεν υπάρχει μεγαλύτερος εξευτελισμός για ένα μέσο ενημέρωσης από το να το υποχρεώνει ένας πολιτικός σε ταπεινωτική ανασκευή". Αυτό γράφει ο δημοσιογράφος Γιώργος Καρελιάς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αφορμή τη διάψευση της “Απογευματινής” για τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά
Ο Καρελιάς συγκρίνει τη σημερινή κατάσταση του Τύπου με την εποχή που μεσουρανούσε η “Ελευθεροτυπία” γράφοντας ότι αν τότε υποχρεωνόταν η εφημερίδα σε τέτοια ανασκευή (στην οποίαπροχώρησε σήμερα η “Απογευματινή”) θα γινόταν «κόλαση και θα απολυόταν ο υπεύθυνος συντάκτης ή αρχισυντάκτης».
Η εφημερίδα “Απογευματινή” πριν λίγες ημέρες είχε γράψει ότι “Βαλίτσες με χρήματα πήγαν στο δεξί χέρι του Τσίπρα”… Σήμερα όμως ανασκευάζει δηλώνοντας ότι δεν έκανε καμία έρευνα πριν γράψει όσα έγραψε!


Συγκεκριμένα το κείμενο του Γιώργου Καρελιά έχει ως εξής:
 “Δεν υπάρχει μεγαλύτερος εξευτελισμός για ένα μέσο ενημέρωσης από το να το υποχρεώνει ένας πολιτικός σε ταπεινωτική ανασκευή. Προσέξτε το πρωτοσέλιδο της 26ης Ιανουαρίου, αριστερά. Στο μονόστηλο έχει τον τίτλο “τα πήραν από τον εργολάβο;” με φωτογραφίες του πρώην υπουργού Νίκου Παππά και του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα. Και στο κείμενο αναφέρεται ότι “βαλίτσες με χρήματα πήγαν στο δεξί χέρι του Τσίπρα”. Επρόκειτο για δημοσίευμα-κατασκευή, που δεν στηριζόταν πουθενά. Η κατάθεση της γραμματέως Καλογρίτσα δεν έλεγε τίποτα τέτοιο. Πάμε τώρα, στη “διευκρίνιση” δεξιά. Η εφημερίδα ομολογεί ότι, πριν γράψει όσα έγραψε, δεν έκανε καμία έρευνα και καμιά διασταύρωση και τα ανακαλεί ως συκοφαντικά. Τι συνέβη εν τω μεταξύ; Ο Παππάς έστειλε ένα εξώδικο και η εφημερδία κατέβασε τα παντελόνια. Γιατί έχουν σημασία όλα αυτά για τον πολίτη; Διότι πρέπει να ξέρει ότι τα μισά από όσα βλέπει , ακούει και διαβάζει είναι για πέταμα. Παλιά, αν πχ η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ έγραφε κάτι τέτοιο και μετά υποχρωνόταν σε τέτοια ανασκευή, θα γινόταν κόλαση και θα απολυόταν ο υπεύθυνος συντάκτης ή αρχισυντάκτης. Περάστε από διπλό κόσκινο όσα βλέπετε, ακούτε και διαβάζετε. Ιδιαίτερα αν υποψιάζεστε ότι όσοι είναι από πίσω είναι προπαγανδιστικά ενεργούμενα και το προϊόν τους κατασκευασμένο”.