ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023

Πέθανε ο Γιώργος Σταματάκης - Ήταν ο πρώτος εκλεγμένος πρόεδρος της ΕΦΕΕ

Κρατώντας τη ματωμένη σημαία του Πολυτεχνείου. Μπροστά δεξιά ο Γ.  Σταματάκης,
 μπροστά αριστερά ο Στ. Τζουμάκας, ο Χρ. Λαζαρίδης πίσω δεξιά και ο Χρ. Τσάμης πίσω αριστερά

Πέθανε ο Γιώργος Σταματάκης, ο πρώτος πρόεδρος της μεταδικτατορικής Εθνικής Φοιτητικής Ένωσης Ελλάδος (ΕΦΕΕ). Υπήρξε συνδικαλιστικός ηγέτης της Πανσπουδαστικής ΣΚ και στέλεχος της ΚΝΕ, ενώ ήταν φοιτητής της Νομικής Αθήνας και μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.
Στην επταετία ήταν στέλεχος της ΑντιΕΦΕΕ/ΚΝΕ ενώ ήταν από τους ιστορικούς ηγέτες του αντιδικτατορικού φοιτητικού κινήματος και πρωτοστάτησε στη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΦΕΕ τον Ιούνιο του 1975, όντας και πρόεδρος του ενιαίου Συλλόγου Φοιτητών Νομικής το 1974-75.
Υπήρξε αναπληρωματικό μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ καθώς και γραμματέας της Κ.Ο του κόμματος. Ακόμη ήταν υποψήφιος βουλευτής στη Α' Αθήνας χωρίς να καταφέρει να εκλεγεί.
Από τον Περισσό αποχώρησε τον Σεπτέμβριο του 1989 μαζί με το Νέο Αριστερό Ρεύμα (ΝΑΡ) αντιδρώντας στην συγκυβέρνηση αριστεράς-Μητσοτάκη. 
Τα τελευταία χρόνια είχε επαναδραστηριοποιηθεί πολιτικά στο κίνημα «Πράττω» του Νίκου Κοτζιά, με τον οποίον είχαν συνυπάρξει και στα ηγετικά κλιμάκια της ΚΝΕ (γραφείο ΚΣ), στην ΚΕ του ΚΚΕ, αλλά και στο ΝΑΡ.