ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023

«Θερμές» εκπλήξεις για τη Μαρέβα Μητσοτάκη στο Θέατρο Τέχνης


Το βράδυ της Δευτέρας η συζυγος του πρωθυπουργου, Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτακη επέλεξε να παρακολουθήσει την παράσταση του έργου «Μοτέλ» του Βασίλη Μαυρογεωργιου στο Θέατρο Τέχνης στην οδό Φρυνίχου. Την περίμεναν όμως:
α) Μια πολύ αμήχανη στιγμή όταν ο ηθοποιός Αγγελος Μπούρας διάβασε στο τέλος της παραστασης το κείμενο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών που καταγγέλλει το ΠΔ και τους πολιτικούς χειρισμούς της κυβέρνησης στα θέματα Πολιτισμού.
β) Μια πολύ-πολύ δυσάρεστη έκπληξη όταν στην έξοδό της από το θέατρο έπεσε επάνω σε συγκεντρωμενους καλλιτέχνες και σπουδαστές, που περίμεναν με ενα μεγαλο πανό κατά της υποβαθμισης των πτυχίων τους («Όχι στην υποβάθμιση των σπουδών μας») και συνθήματα όπως «Σ' εσάς που μας ακούτε. Είμαστε πολλοί, δεν είμαστε χομπίστες, αλλά ηθοποιοί» και «Μας θέλει μαθητές το ίδιο σάπιο σύστημα που θρέφει βιαστές».
Η κυρία Γκραμπόφσκι βιάστηκε να απομακρυνθεί από το θεατρο, καθώς την ακολουθούσαν κάποια περιστασιακά γιουχαΐσματα και κυρίως η ηχηρή επανάληψη από τους συγκεντρωμενους του συνθηματος που αναφερόταν εμμέσως στην υπόθεση Λιγνάδη.

Με αυτή την αφορμή να υπενθυμίσουμε παρεμπιπτόντως ότι στη σχολή του Θεατρου Τέχνης, Ιστορία Θεατρου διδάσκει ο αδελφός του Δημήτρη Λιγνάδη, Γιάννης.ά γιουχαΐσματα και κυρίως η ηχηρή επανάληψη από τους συγκεντρωμενους του συνθηματος που αναφερόταν εμμέσως στην υπόθεση Λιγνάδη.
Με αυτή την αφορμή να υπενθυίσουμε παρεμπιπτόντως ότι στη σχολή του Θεατρου Τέχνης, Ιστορία Θεατρου διδάσκει ο αδελφός του Δημήτρη Λιγνάδη, Γιάννης.

Ναταλί Χατζηαντωνίου