ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023

Alysida Pass! Μένουμε σπίτι, κλείνουμε την πόρτα στην Μπάρμπαρα!


Φίλες και φίλοι, αυτό που όλοι φοβόμασταν, η κακοκαιρία του αιώνα για την οποία 29 μετεωρολόγοι μας προειδοποιούν δεκαετίες τώρα, είναι γεγονός. Ήδη στο κέντρο της Αθήνας χιόνισε για 10 ολόκληρα λεπτά και η Τροχαία αναγκάστηκε να κλείσει τους δρόμους. Επειδή όμως δεν ξέρουμε με τι ακριβώς έχουμε να κάνουμε θα επιβληθεί και απαγόρευση κυκλοφορίας.
Το κράτος είναι άρτια προετοιμασμένο και ετοιμοπόλεμο. Σύντομα θα κυκλοφορήσει σποτ με τον Σπύρο Παπαδόπουλο «Μένουμε σπίτι - Κλείνουμε την πόρτα στην Μπάρμπαρα». Μετακινήσεις θα επιτρέπονται μόνο για τα απολύτως απαραίτητα, κατόπιν αποστολής SMS στο 13033.
Μη δοκιμάσετε να βγείτε έξω με αλυσίδες, δεν είναι αποτελεσματικές απέναντι σε αυτή την πρωτόγνωρη θεομηνία που αντιμετωπίζουμε. Προσφέρουν μόνο μια ψευδαίσθηση ασφάλειας που μπορεί να αποδειχθεί μοιραία.
Αλλά δεν απελπιζόμαστε, οι επιστήμονές μας δουλεύουν εντατικά πάνω σε ένα νέο είδος ατομικής αλυσίδας, ένα καινοτόμο εμβόλιο που μόλις το κάνεις θα αποκτάς ανοσία όχι μόνο στην ολισθηρότητα του δρόμου, αλλά και στο ίδιο το χιόνι. Τα πρώτα στοιχεία των κλινικών δοκιμών είναι ιδιαιτέρως θετικά, με την αποτελεσματικότητα να ξεπερνά το 92%!
Όταν κυκλοφορήσει το θαύμα της επιστήμης είναι σίγουρο ότι η πλειονότητα των πολιτών θα σπεύσει να το λάβει. Δυστυχώς όμως επειδή πάντα θα υπάρχουν αρνητές κάθε είδους: ψεκασμένοι, θρησκόληπτοι, νεοφιλελεύθεροι free riders, αυτόνομοι, αγκαμπενικοί κ.α. θα χρειαστεί να παρθούν μέτρα.
Με τη βοήθεια του υπερσύγχρονου ψηφιακού κράτους που έφτιαξε για εμάς ο Κυριάκος Πιερρακάκης, όσοι κάνουν τρεις δόσεις του νέου εμβολίου θα λαμβάνουν ειδικό πιστοποιητικό - το Alysida Pass που θα είναι απαραίτητο για να κυκλοφορήσουμε έξω.
Με ατομική ευθύνη, αλληλεγγύη και κυρίως, τη βοήθεια της επιστήμης, θα τα καταφέρουμε. Και αν όλα πάνε καλά, το καλοκαίρι του 2025 θα ξαναπάρουμε τη ζωή μας πίσω!
Μέχρι τότε, αξιοποιούμε την ευκαιρία για να επανασυνδεθούμε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, να ξαναβρούμε τον εαυτό μας, να κάνουμε cocooning.