ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2022

Επιστολή EΣΗΕΑ στον πρόεδρο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Κ. Μενουδάκο


Στη συνέχεια των πρωτοβουλιών του το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ απηύθυνε επιστολή στον Πρόεδρο της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων κ. Κωνσταντίνο Μενουδάκο προτρέποντας την Αρχή να παρέμβει, ώστε να αποτραπεί με κάθε τρόπο η ταυτοποίηση της 12χρονης.
Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:
«Προς τον Πρόεδρο
της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα
κ. Κωνσταντίνο Μενουδάκο
Ενταύθα

Κύριε Πρόεδρε,
Απευθυνόμαστε σε εσάς με αφορμή την υπόθεση της 12χρονης, που έχει λάβει τραγικές διαστάσεις. Έχουμε απευθυνθεί ήδη στο Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο, στους Διευθυντές Ειδήσεων των Τηλεοπτικών Σταθμών, εκδώσαμε αυστηρές ανακοινώσεις για την απόσυρση των τηλεοπτικών συνεργείων από το σπίτι της 12χρονης και καλέσαμε τα αρμόδια πειθαρχικά μας όργανα να επιληφθούν.
Ταυτόχρονα, κύριε Πρόεδρε, εκτιμούμε ότι πρέπει να υπάρξει και δική σας παρέμβαση, προκειμένου να σταματήσει το φαινόμενο της δημοσιοποίησης της κατοικίας αλλά και στοιχείων της 12χρονης που μπορούν να οδηγήσουν στην ταυτοποίησή της.
Κύριε Πρόεδρε,
Ο συντονισμός όλων των ανεξαρτήτων αρχών, των εκπροσώπων των θεσμών αλλά και των δημοσιογραφικών οργανώσεων για την απάλειψη τέτοιων φαινομένων σήμερα αλλά και στο μέλλον, καθίσταται επιτακτική.
Βρισκόμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε συζήτηση ή πρωτοβουλία αλλά και τη δρομολόγηση ενεργειών για να αντιμετωπιστούν φαινόμενα διασυρμού των θυμάτων και μάλιστα παιδιών».